Emigrar a Alemanya?

Màrius Viella. La Bisbal d´Empordà.

Si els respectius governs de l´Estat espanyol tinguessin la capacitat de reaccionar davant la proposta de la Sra. Merkel, vetllant pels interessos d´aquest país, de ben segur que els joves aturats es mostrarien reticents a emigrar a Alemanya acceptant l´oferta especuladora de la Sra. Merkel; espero que algú més entenimentat que jo faci entendre als responsables i directius d´aquest país que aquesta oferta és una jugada calculada, per evitar que Catalunya i Espanya aixequin el cap, cosa que només es pot evitar restant força humana i treballadora, deixant al país amb només emigrants sense papers, aturats de mitjana edat i jubilats; amb aquestes perspectives, mai més podrem aixecar el cap, perquè les indústries, no es podran recuperar per manca de personal qualificat, que és el que interessa a la Sra. Merkel, perquè sap que a l´Estat espanyol hi ha perspectives de noves vies de comunicació ferroviàries, i la seva intenció és evitar que es fabriquin al nostre país.

Suport a la junta de l´UES

Lluís Aymerich i Viñals i alguns socis i simpatitzants més de la UNIÓ ESPORTIVA SARRIÀ. sarrià de ter.

Davant del mal estil utilitzat mitjançant un escrit anònim que s´ha difós a Sarrià de Ter per qui diu ser un «sarrianenc que va a veure partits i algun entrenament i li agrada estar ben informat», els socis i simpatitzants de l´UES que signen aquest escrit volen manifestar el seu suport a tots els membres de la Junta Directiva, sense exclusió, reafirmant-nos en la confiança dipositada en ells per prendre les decisions que considerin més encertades pel bé del club, la seva identitat i pels sarrianencs en general.

La forma barroera i covarda utilitzada no mereixeria resposta de cap mena a no ser per les mentides i injúries que s´aboquen contra dues persones que de forma totalment desinteressada deixen temps i energies en la gestió d´un club que és un element d´identitat de Sarrià de Ter.

Es pot estar o no d´acord amb les decisions preses pel club, però sigui quina sigui la manera de veure-ho, qualsevol persona que tingui un mínim de dignitat, es dirigirà a la Junta Directiva o a l´assemblea identificant-se i exposant la seva visió personal i, per descomptat, els seus suggeriments.

Tot i que, òbviament, desconeixem l´autoria de l´escrit, volem manifestar-li que, segons el nostre entendre, fa un flac favor al club i també a l´empresa que el patrocina.

Cal superar l´infantilisme i el personalisme

Josep M. Loste i Romero. PORTBOU.

La unitat independentista, que superi l´infantilisme i els personalismes, és imprescindible per avançar. Per aturar l´espanyolisme golafre, per superar la crisi econòmica i per evitar que el regionalisme governant se´ns quedi immobilitzat. De fet, molta gent està esperant una opció seriosa i unitària, per fer possible la via cap a la llibertat nacional i el progrés social: l´autèntica transició nacional. Només la unitat farà possible redreçar el camí correcte cap a la normalitat econòmica, lingüística i nacional. Tots sabem que existeixen dificultats; però, al meu entendre, considero que ha arribar l´hora de fer un esforç patriòtic.

No podem permetre que en diverses viles, pobles i ciutats de Catalunya l´opció independentista es presenti dividida, en tres o quatre llistes diferents, i cap d´elles arribi a entrar als diversos consistoris.

Ha arribat l´hora de tenir sentit comú i d´oferir al poble de Catalunya una alternativa sobiranista amb cara i ulls.

Ni ribot, ni caverna,

Independència!

Enric carcereny beltran. lloret de mar.

Escric aquesta carta després de sentir indignat el disbarats que diuen els membres del PP i dels Ciutadans, del «nunca jamás».

Proposo a l´honorable president de Catalunya, Sr. Artur Mas, que com que la memòria es molt feble, que cada 11 de setembre a mes de festejar la Diada, se celebri cada any l´aniversari de la primera Constitució Catalana, que com sabem té mes de 700 anys, encara que desconec l´any exacte.

També crec que per Sant Jordi es podria celebrar l´aniversari del nostre parlament, ja que com molt bé va dir davant de l´ONU l´insigne Pau Casals va ser el primer parlament a tot Europa, constituït el 1214.

Quan es coneix la veritat ens pot fer més forts enfront de qualsevol poder i ens permet evitar la dominació provocada per l´oblit.