Justificar el que no és justificable

rafael fernÁndez. figueres.

Per començar, Ryanair. No voldria voler ser tocaperes, però el que passa ara ja ho vaig predir en una carta a aquesta mateixa secció fa molts mesos. El Sr. Ryanair és el Sr. Ryanair i per sobre de tot prima el negoci i se´n fot i se´n refot de Girona i de la mare que ho va parir. Ara que no busquin excuses els polítics i les diputacions ni els consells ni les associacions... tothom ho sabia i tothom va callar, mentre la vaca raja, tots panxacontents. El Sr. Soriano, de Spanair, diu que Girona es faci fotre i el Sr. Piqué, de Vueling, prefereix fer vols Lleida-Osca que aprofitar Girona. Barcelona s´ho emporta tot. No em val cap excusa, no heu fet res i ara us toca pagar la vostra prepotència i la vostra ignorància voluntària (els burros porten arres per no veure als costats... així estiren del carro... Agafeu-vos, tots, la frase, us la mereixeu).

La segona: ens faran anar a 110 km/h per autopistes. Tant per tant, tots per autovia o Nacional, anirem igual o més ràpids i gratis. Diuen que per estalviar, però segons han publicat avui, estalviem 1.400 milions de € a l´any en combustibles però perdem 230 milions de € al mes amb impostos derivats dels combustibles. Feu comptes. A quin país que està en suspensió de pagaments com estem (concurs de creditors, vull dir) se li acudeix fer comptes com aquest... qui collons aconsella el Govern? També ho pagarem els ciutadans? Perquè suposo que el dèficit resultant l´haurem de pagar... On són les retallades als exdiputats, exministres, expresidents, etc., etc.? Quin país és aquest? Potser que plegueu de prendre´ns més el pèl, ja seria hora que us miréssiu al mirall... Segur que no hi veurieu res, com aquells vampirs xupòpters de les pel·lícules.

Ajuntament

de Vidreres:

una de tantes

romà budallé i CINC veïns més. vidreres

La idea com a ciutadans que tenim de l´Ajuntament és la de servir i donar totes les facilitats als veïns. Sempre dintre de la legalitat, com a contrapartida els veïns tenim l´obligació d´abonar els impostos que depenen de l´Ajuntament i que aquest tramita. L´Ajuntament de Vidreres ha de vetllar per tots els seus veïns. Per què diem això? Doncs per la incompetència d´alguns dels seus gestors i treballadors. Com es pot arribar a perdre, sí, sí, ho diem bé, a perdre o traspaperar el projecte d´unes vivendes aparellades del carrer Tramuntana? Com podem entendre que temps enrere aquest projecte especificava que el clavegueram passava pel davant de les vivendes, i en realitat –oh sorpresa!– no hi és, no existeix! Ara resulta que passa pel darrere de les vivendes per una propietat privada, amb un tub petit, i sembla ser també que –oh sorpresa!– no és clar que vagi a parar a un col·lector al carrer de l´Institut.

La veritat és que és demencial, tercermundista, i a més quan intentem aclarir-ho amb els serveis tècnics de l´Ajuntament de Vidreres, –oh sorpresa!– ha desaparegut tot el projecte complet. Tot plegat un guirigall: promeses incomplertes... És una presa de pèl, i encara amb el cinisme de dir-nos «però si ja està tot arreglat», són una colla d´incompetents, mentiders i falsos.

Sobre les biblioteques

marta vilella. torroella de montgrí.

El meu nom és Marta Vilella Riera i treballo com a auxiliar tècnica de la biblioteca Pere Blasi de Torroella de Montgrí. Sóc llicenciada en Ciències de la Informació per la Facultat Autònoma de Bellaterra de la promoció de l´any 1990. Aquest cap de setmana vaig llegir l´article signat pel periodista Carles Torramadé en el Diari de Girona sobre les biblioteques. La informació que conté la notícia és rigorosa, pe­rò penso que el titular, que si nó recordo malament dels anys que estudiava «ha de ser atractiu perquè el lector segueixi llegint i la seva funció és informar i ha de resumir el tema de la notícia. El titular no ha de destacar una part de la notí­cia....», en el cas d´aquesta notícia l´únic que provoca és confusió i conflicte. Als bibliotecaris de cap de les maneres no ens agrada obrir les bosses, no som policies; som persones que vetllem pel bon funcionament de les biblioteques i ens agrada la nostra feina. Aquest titular només reflecteix una petita frase del punt 6 de l´article 4 del reglament d´ús i accés a la biblioteca de Torroella, és a dir, destaca una part molt petita de la notícia, tot el contrari del que ha de ser un titular. Em sembla que el titular correcte seria: «A causa dels usuaris conflictius, les biblioteques redac­ten un reglament...». La meva opinió és la següent: l´únic que provoca és confusió a la gran quantitat d´usuaris que tenen totes les biblioteques de Catalunya, que són bons usuaris, i estimen les biblioteques

No tot s´hi val

manel garcía caparrós. palma de mallorca.

Dedicat al proper/a batlle/essa de Girona. Quan es prometen tantes coses per accedir a ser alcalde, recordo el refrany «Home de molts oficis pobre segur». Pot arribar a la meta, però com complirà les seves promeses electorals? L´exageració en tots els àmbits de la vida tendeix a portar grans fracassos ja que l´important és ser objectiu i amb molta mesura en totes les decisions que s´han de prendre. No tot s´hi val perquè al final el «prometedor queda en evidència». Així va el pais amb les promeses, manipulacions, canvi d´opinió, etc, per part de l´actual Govern i els seus afalagadors.

Un gironí que estima la terra.

S´han de recaptar diners com sigui

maria roca i lloveras. sant miquel de fluvià.

Fa 33 anys que tinc el carnet de conduir. No m´havien posat mai cap multa. Intento seguir els límits de velocitat, els senyals; porto, encara que no m´agradi, el cinturó. Per motius de feina he d´agafar el cotxe, en veig de totes: avancen en contínua, et trobes gent parlant per telèfon, et fan senyals de llum si vas a la velocitat marcada perquè tenen pressa. On són els Mossos? Mai en veus cap enlloc. Avui anava a treballar, em trobo un control i em fan parar. Sense dir ni «bon dia» em demana la documentació, l´hi dono, tranquil·la, ja que ho tinc tot en regla: l´ITV fins al 2012, he pagat l´assegurança... Agafa els papers, va a la furgona i després de mitja hora (jo ja arribo tard a treballar i la meva filla tard a l´escola) torna i em diu que m´ha posat dues sancions de 200 euros cada una per tenir els pneumàtics gastats, i que puc estar contenta perquè podia haver immobilitzat el cotxe (tot i que he vist rodes molt més gastades que les meves). Sense dir ni adéu, em diu que puc marxar. Per què no paren aquests cotxes que ja es veu que no tenen assegurança i que van deixant fum que no es pot ni respirar? Aquests són els Mossos que tant volíem tots els catalans? Si realment la seva missió fos ajudar el ciutadà, no seria millor que fessin com a l´ITV que et donessin un termini per corregir el problema? Però no, des que els donen l´uniforme fan tot el posible per assemblar-se als que hi havia 30 anys enrere, sense cap mena d´escrúpol ni de consideració. L´única diferència és que ara podem parlar en català (gairebé sempre). Generalitzar no és bo, però es guanyen la fama que tenen, que no sol ser gaire bona.

A partir d´ara continuaré no infringint la llei, però cada vegada que vegi una patrulla començaré a tremolar, perquè, si volen, i veuen que tenen possibilitats de cobrar, sé que me la fotran.