Un ja no sabia si en l'expressió "Govern dels millors" la broma estava al començament o al final, i és que si difícil era trobar a la Generalitat algú a qui poder aplicar el qualificatiu de millor, més ho era trobar una acció que mereixés ser qualificada com de govern. Afortunadament pel prestigi de la institució, ha aparegut un polític que fa justícia al que s'espera d'un govern dels millors, que no és altra cosa que aportar solucions als problemes, encara que sigui després de crear-los: Lluís Recoder.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, segur que després de llargues reunions amb experts i de nits senceres meditant-hi, ha ensopegat amb la solució (els genis no troben les solucions sinó que hi ensopeguen, ja que són aquestes les que els busquen a ells per revelar-se: vegin Fleming , Newton i Recoder) als mals de l'aeroport gironí: creu que en lloc de lamentar-se per la fuga de Ryanair a Barcelona, el que ha de fer Girona és dedicar-se a tasques de manteniment d'avions i a ser un aeroport de mercaderies. Si a més de tots els dons que atresora en la seva persona Recoder fos poeta, s'hauria dirigit als gironins a la manera de Tagore: "No ploris perquè Ryanair ha marxat, que les llàgrimes t'impediran veure els carretons que has de traginar".

Operaris de neteja i camàlics seran els nous usuaris de l'aeroport, i el que no gastin en cremes solars i patins de platja ja ho gastaran en entrepans de mortadel·la i en els clubs nocturns de la zona per poc que no siguin del tot falsos els tòpics que corren sobre ells, deuen calcular el conseller i els seus assessors.

A Barcelona que hi vagin aeronaus carregades de turistes i d'homes de negocis, que a Girona ja ens dedicarem a cuidar els avions i a reparar-los, així com a descarregar els queviures i mercaderies que els facin falta als barcelonins. Recoder és realment el millor entre els millors. Ràpidament ha entès que els gironins aspirem només a ser les minyones dels de Barcelona.