En els seus vint-i-cinc anys d'existència, el festival Castell de Peralada s'ha consolidat com un autèntic referent en la programació cultural d'estiu a les comarques gironines. Amb una aposta decidida per la música clàssica -amb especial atenció a la lírica- però obert a un ampli ventall d'estils contemporanis, i a la dansa, el certamen atreu any rere any milers d'espectadors a les seves espectaculars instal·lacions als jardins del Castell de la localitat altempordanesa. Per a l'edició d'aquest estiu, els seus responsables han volgut fer valer el bagatge d'experiència que han anat atresorant, i han optat per incloure en el seu programa "al·lusions a la seva trajectòria, a través de la presència d'artistes que han format part de la història del festival, encara que també apostant pel futur, per les noves veus", en paraules de l'actual director del certamen, Oriol Aguilà.

Així, en una edició en la qual la lírica torna a tenir un paper molt important, per l'escenari del Festival Castell de Peralada hi passaran artistes tan consagrats com Plácido Domingo, Montserrat Caballé, Roberto Alagna i Sondra Radvanovsky, i s'hi podrà veure una producció pròpia d'Orfeo ed Euridice de Glück a càrrec de La Fura dels Baus i també un muntatge de Nabucco, de Verdi, amb l'orquestra i el cor del Liceu. Però no només d'òpera viu el públic de Peralada, i per això els responsables del festival també han confegit un programa ben interessant en l'apartat anomenat "Estiu musical" i en el de dansa, amb actuacions tan destacades com les de Joan Manuel Serrat amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, Montserrat Caballé i Al Bano, Quincy Jones, Jamie Cullum, Rafael Amargo, Blanca Li... I Els Comediants, que el dilluns 15 d'agost muntaran una gran festa de celebració, en dues sessions, oberta i per a tots els públics.

I és que certament hi ha molt per celebrar, a Peralada, sobretot una aportació impagable a l'oferta cultural d'estiu a les comarques gironines durant 25 anys, amb propostes sempre de qualitat que busquen la màxima diversitat.