Catalunya estimada, què t´estan fent?

(Gemma Abellí. Navata)

No diré res que no sapigueu ni res que no s´hagi dit abans, però em fa mal el cor i molta ràbia veure com cada dia que passa Catalunya se´n va pel terra. Començaré per les retallades a la sanitat pública: no hi ha enlloc més on poder- ho fer? Els polítics cobren un sou just, oi? I pobrets, han de viatjar amb cotxes oficials i en primera classe quan es tracta de volar.., els catalans ja no ens podrem permetre posar-nos malalts o patir algun accident. 2.-Reduir la velocitat a 110 a l´autopista per estalviar carburant? Us ho creieu? Hi ha automòbils que consumeixen el mateix a 100 que a 130, ho he comprovat! I d´altres que estalvien de manera inapreciable. No deu ser que és un bon mètode per sobrepassar fàcilment el límit de velocitat i vinga multes i multes per tal d´anar engreixant les butxaques? I els cotxes híbrids? Perquè no en fabriquen i els potencien molt més? Aquests no consumeixen carburant! Però és clar, on seria el negoci del petroli? 3.- Quantes vegades se´ns ha negat allò que hem demanat per manca de pressupost i després hem vist com es gastaven els diners per una altra banda? Realment creuen que sóm tots uns babaus? I no cal parlar de l´actual inmigració, l´atur, l´educació, Renfe, etc. etc… Des de 1950 fins a l´actualitat Catalunya ha viscut importants onades migratòries per la seva riquesa, procedents de molts països, tots i cadascun d´ells buscant un futur i una vida millor. En fi…, si Catalunya segueix anant així de bé, d´aquí a un temps els que immigrarem cap a un altre país buscant una vida millor serem nosaltres!

Quan només val la qualitat

Aïna Subiñà Casals. (Girona)

Amb l´arribada del bon temps, Girona s´obre, més que mai, al turisme. És el moment de projectar una bona imatge que ajudi a la prosperitat d´una economia terciaritzada, on els serveis concentren prop d´un 60% de la població ocupada. Per satisfer aquestes expectatives no n´hi ha prou d´atraure «turisme», cal que aquest sigui de qualitat, i això només s´aconsegueix oferint qualitat en els serveis. I què significa això? Primer de tot a conèixer les expectatives del públic objectiu, un públic molt més informat i que espera que el producte o el servei que l´acompanya sigui clarament diferenciat i únic. Qualitat és allò que ofereixen les grans marques -que no implica grans companyies- a l´oferir una experiència única al voltant dels seus productes o serveis, una experiència que supera les expectatives del consumidor i que innova per adaptar-se a la societat canviant en la qual vivim. I és que, segons un estudi realitzat per una important consultora internacional, el 68% de les causes de pèrdua de clients es deuen al fet que aquests no se senten satisfets amb el tracte rebut, o el que és el mateix, la qualitat del servei no ha arribat a les seves expectatives. Així doncs, i segons informa La Mosca Comunicació, sense la incorporació d´estratègies orientades al màrqueting de serveis, és impossible evitar que el 90% dels consumidors insatisfets tornin a fer ús dels seus productes, fet que es tradueix en pèrdues importants per a les organitzacions i, de retruc, per a la prosperitat de la ciutat. El turisme de qualitat va allà on les seves expectatives queden cobertes, i així és com els visitants queden fidelitzats. Si perdem aquest públic, només resta esperar un turisme de sol, platja i gresca.

La prostitució al carrer és un negoci il·legal

(Francesc A. Picas. La Jonquera)

La prostitució al carrer no és legal des del punt de vista fiscal ni sanitari. Si un comerciant posa un taulell a la carretera per vendre fruita o roba, l´Ajuntament el farà plegar. Li diran que el comerç es fa a la botiga o al marcat setmanal. Quin impost municipal paga una prostituta? Declara a Hisenda els seus beneficis? Compleix les normes sanitàries? Té autorització mu­nicipal per fer negoci? Raons suficients per suprimir la prostitució a la carretera i considerar-la il·legal des del punt de vista fiscal i sanitari.

A la Jonquera estem envoltats de prostitutes, del matí al vespre. No té força l´Ajuntament per fer-les plegar? No tenen autoritat els Mossos d´Esquadra? És una vergonya. La primera imatge que es troben els turistes en entrar a la Jonquera per França, o els camions que vénen d´Europa o d´Espanya és un estol de prostitutes que a la carretera i en els pàrquings els ofereixen els seus serveis. Un eixam de «senyoretes». Quina imatge tan denigrant en entrar a Catalunya! Respectem els capricis sexuals de l´home, però el que no vulgui practicar el sexe a casa seva que vagi a un bordell, no a la carretera com els animalons. A part que de bordells a la Jonque­ra i als encontorns en tenim més dels que ens pertoquen i desacrediten el bon nom de la Vila. A França no volen putes a les carreteres i Espanya és el femer d´Europa. Des del punt de vista ciutadà no és just que un poble sigui un niu de negocis indesitjables. I hi podríem afegir les drogues i els robatoris.

Tothom té dret a guanyar-se la vida legalment, però la prostitució a la carretera no és lícita, i sabem que darrere d´algunes pobres noies hi ha una màfia opressora amb molts diners que oprimeix i fomenta el negoci.

El conseller Puig ha promès que netejarà la prostitució de les carreteres i al carrer. Esperem que ho pugui aconseguir. El govern de Convergència és format per persones dignes, votades pel poble, Confiem que defensin els bons costums i la bona imatge de les famílies.

L´estil Ryanair:a l´infern!

(Josep Serra Quintana. Girona)

Let him go to hell, o sigui, que se´n vagi a l´infern la Generalitat si no li paga 11 milions d´euros. Això és el que literalment ha dit el president de la impresentable línia aèria, entre d´altres amenaces. Acaba de suspendre els vols de Girona a Madrid tot i tenir el 80% d´ocupació amb l´excusa que hi ha altres vols més rendibles. La patent vocació de servei al seu ego està per sobre de qualsevol indici d´honestedat tot i que algun polític incompetent s´ho va creure fins no fa gaire. Farà sempre el que li doni la gana i els altres han de fer el que a ell li convé. Seria un entrenador digne d´algun equip de futbol mesetari. El meu suport a la Generalitat perquè planti cara a aquest subjecte i que si no vol aterrar a Vilobí, que ho faci a l´infern de l´extorsió social, d´on els seus avions mai no haurien d´haver-se enlairat