Com que sé que sou d'aquesta legió de catalans que no entenen els anuncis de la televisió, avui us n'explico un del molt sonat. L'any passat ja vaig fer una explicació sobre l'anunci d'Estrella Damm. A un noi li presentaven una noia que era un monument nacional dels Països Catalans, el noi feia com si li haguessin presentat un funcionari de Correus a punt de jubilar-se al moment que li comuniquen que li rebaixaran el sou un 5%. Quin tòtil! La noia ho intenta tot i només es fan un petó quan ella marxa. De tot plegat en podem establir dues hipòtesis, el noi era alcohòlic i/o completament idiota. Ara bé, i ella? Sembla que a ella el que li agradaven eren els nois babaus, encantats, totxos, tanoques, idiotes, tros d'ase i enfavats que preferien beure cervesa que estar amb ella.

Aquest any la cosa és una mica més complicada. D'entrada l'anunci ens explica les raons veritables del perquè El Bulli tanca. Es veu que a Ferran Adrià li han agafat unes ganes boges de contrac?tar cuiners inútils i sense afaitar, que es carreguen els plats en emplatar-los i que quan van a buscar eriçons cauen al mar i tornen a la cuina completament xops. El que em sembla el més increïble de tot plegat és que es fa ous ferrats, evidentment no els saps fer, us heu fixat que estan mig crus i que deixa la nevera oberta? I el Ferran Adrià en comptes d'acomiadar-lo diu que... li agraden i l'invita a fer-la petar! Com podia aguantar un restaurant d'aquesta categoria amb aquest personal tan impresentable? A la meva sòcia li faig uns ous ferrats així i em fot fora de casa!

I la noia? Les noies d'aquests anuncis realment són espectaculars, però en ambdós casos els falta un bull, a una li agradava un paio de totes totes llusc i la d'aquest any també deu tenir algun problema ja que s'enamora perdudament d'un paio inútil que l'únic que sap fer és beure cervesa a totes hores. Un paio poc recomanable. Això sí, no es tan estúpid com el de l'any passat, almenys s'enrotlla amb ella el dia abans de marxar. Alguna cosa hem avançat.

No deu ser la cervesa que els fa a tots i totes especialment handicapats emocionals? Qualsevol persona que no vagi de birres fins a dalt de tot s'adona de la noia des del primer moment que arriba a El Bulli. Potser aquesta deu ser la raó de l'èxit del Ferran Adrià, tot el dia beu cerveses, els cuiners també i així han creat aquesta gran bogeria. Amb aigua segur que no haurien estat capaços de tanta genialitat, ara bé l'abús de l'alcohol es paga car i al final, és clar, han de tancar. El que no entenc és perquè ho expliquen d'una forma tan clara i tan repetitiva a tota hora i a totes els cadenes de televisió.