Les indignades del Tarlà

Asunción Fernández Medina i quatre treballadores més. (Girona)

Des de fa un mes treballem dues persones en lloc de les tres que hauríem de ser desenvolupant la feina de neteja de la Llar d´Infants El Tarlà a Girona. Pel que sembla, el senyor delegat territorial d´Ensenyament de Girona no cobreix les baixes laborals però, d´altra banda, no fa una setmana que falta una educadora al Centre i ja n´hi arriba una altra en substitució.

Quin «Estat de Dret» és aquest que no té en compte les necessitats físiques i psicològiques dels/de les seus/seves treballadors/treballadores estalviant-se una treballadora (de la neteja?).

No és objectiu de l´actual Llei d´Educació fomentar la igualtat efectiva de drets i oportunitats i la no-discriminació per cap mena de motiu?

Ens sentim indignades perquè pel fet de ser últim esglaó del Departament d´Ensenyament ens veiem abocades a patir una càrrega de feina superior i que podria conduir-nos a contraure diverses patologies.

Agrairíem una mica més d´empatia de part del senyor delegat, perquè la feina de netejadora és tan digna com la resta. Només demanem el mateix suport que es dóna a les altres categories professionals. Gràcies.

El CF Corçà

Eva Juncarol Iglesias. (La Bisbal d´Empordà)

El meu fill juga amb un equip molt modest, com tant d´altres, el CF Corçà. Un equip on junta i entrenadors hi posen hores i hores sense cap mena de compensació econòmica, hores que fan que els nostres fills tinguin un lloc per gaudir amb amics de l´esport que tant els agrada: el futbol. I per això els vull donar les gràcies per la seva tasca i donar-los ànims per seguir, encara que moltes vegades no és gens fàcil, ja que cada dos per tres una colla de brètols no saben fer res més que destrosses a les instal·lacions i endur-se tot el que troben que per insignificant que pugui ser, per aquests nens és molt. Per si fos poc, l´últim va ser endur-se tots els cables dels fanals que hi ha al camp, i això comporta una despesa molt important per al club i l´Ajuntament en un temps en què no estem per tirar coets. M´agradaria que aquests furts no quedessin impunes, ja que després d´això vénen altres robatoris i és com si no hagués passat res, i els que en surten perjudicats són els nens i la gent que hi posa tant d´esforç per seguir endavant. Suposo que aquests individus no llegeixen el diari però si ho fessin, ja està bé, que parin, que això no porta enlloc. Ànims i gràcies a les persones que fan que aquest club vagi endavant.

Un altre cop, l'educació

Olga Rodríguez Quintana. (Bescanó)

Tal com està la situació econòmica i social, sempre he pensat que aprendre llengües era una mesura per estar preparada per al meu futur. No m´he limitat només a aprendre l´anglès, gairebé obligatori per ser algú en un futur professional cada cop més competitiu, sinó que fugint de convencionalismes vaig decidir començar a estudiar una llengua que tot i ser llunyana m´envoltava en el meu dia a dia. Aquest ha estat el segon any que he cursat àrab a l´Escola Oficial d´Idiomes de Girona, he aprovat i obtindré el títol de nivell bàsic. El problema vindrà d´aquí a uns anys, quan resulti que per continuar el meu aprenentatge de manera «oficial» hauré de desplaçar-me, si el govern de la Generalitat no fa enrere la seva decisió de retallar els cursos d´àrab a la província de Girona. Considero que l´educació és d´aquells pilars que asseguren el futur d´una societat, una societat que vol aprendre i conèixer, obrir els seus àmbits de coneixement, no s´ha de veure limitada per una mera qüestió econòmica. Així doncs, espero la reconsideració d´aquesta decisió del Departament d´Educació de «retallar» l´oferta d´aprenentatge de la cinquena llengua més parlada a tot el món.

Vigileu amb ONO

Lluís Cals Iglesias. (Girona)

Com a usuari de telèfon mòbil d´ONO em sento molt estafat per aquesta companyia.

A causa de la meva professió he de desplaçar-me unes tres setmanes a Grècia cada any. El maig del 2010 arribo a Grècia i em quedo sense cobertura, truco a ONO i diuen que en dos dies estarà solucio­nat. Passen els dos dies i res; vaig continuar fent les trucades per les incidències i res; totes tres setmanes sense línia, arribo, faig queixa reglamentària i em diuen que m´indemnitzarien i res ha passat. Aquest maig de 2011, després d´advertir-los amb testimonis a davant, diuen des d´ONO que està tot correcte i que no ha de passar el de l´any passat. Doncs bé, arribo a Grècia i torno a estar sense cobertura les tres setmanes, tot igual com l´any passat.

Després d´indagar-ho, resulta que ONO no té conveni telefònic amb Grècia.

Gràcies a aquest mitjà puc fer pública la meva indignació per semblant estafa i espero que això serveixi perquè ningú es deixi estafar per aquesta companyia per oferir un servei del qual no disposen.

Ja he canviat de companyia.

Agraïment a l'hospital Santa Caterina

Loreto Castañer. (Girona)

La família de la Consol Bohigas Vidal vol donar les gràcies, personal i públicament, al personal sanitari del l´hospital Santa Caterina, i en especial a l´equip mèdic: Dra. Arteche, Dra. Cristina Llansana i el Dr. Joan Martí, per l´atenció rebuda, els dies que la mare (Consol) hi va estar ingressada, durant el mes de maig passat. També voldríem agrair el tracte humà i sincer que en tot moment van donar cap a ella i cap a la família. Volem dir-vos que esteu fent una gran tasca i que us encoratgem a seguir treballant.

Moltes gràcies. Família Castañer Bohigas.