Bona retallada

miquel foix pagès. bellcaire

d´empordà.

Felicito l´Ajuntament de l´Escala per la recent iniciativa d´agilitzar els tràmits en sol·licitar una llicència d´obres menors. Ben segur que les microempreses i els propietaris que decideixin fer una reparació o reforma a la seva llar, agrairan aquest gest. A la vegada encoratjo altres ajuntaments i resta d´administracions a seguir l´exemple.

Eliminar tràmits burocràtics innecessaris seria una ajuda important per la delicada economia productiva i també pels autònoms, discrets i patint en silenci, però igualment maltractats pel sistema, amb molts deures i pocs drets.

Penso que amb l´esforç de tots i ben organitzats, el país pot millorar.

Jo estic indignat

amb els indignats

enric rost felip.

responsable promoció econòmica ajuntament de besalú.

En primer lloc, voldria adjuntar-vos el perfil de la plataforma @indignats del Twitter. Plataf. Indignados! @INDIGNATS Barcelona. Indignados, plataforma social surgida como respuesta a los recortes en sanidad, luchará mediante la movilización pacífica contra la dictadura del capital.

Doncs bé, no voldria pas estendre-m´hi molt amb la meva reflexió/opinió de l´acte que es va realitzar el passat dimecres 15 de juny al parc de la Ciutadella. Valen més els fet que les paraules.

Només voldria dir cinc coses molt clares i concises:

1. Com deia el Molt Hble. President, el Sr. Artur Mas, «una cosa és estar indignat, que ho puc entendre, i l´altra és actuar amb indignitat». «Avui s´han traspassat les línies vermelles».

2. Com deia el Sr. Joaquim Nadal: «Ningú no té el dret a impedir que els legítims representants del poble de Catalunya és pu­guin expressar en el Parlament». «La democràcia i la llibertat estan per damunt de qualsevol col·lectiu».

3. Tots els grups parlamentaris han condemnat la violència dels indignats del passat dimecres al parc de la Ciutadella.

4. Doncs jo, Enric Rost Felip, estic indignat amb els indignats.

I voldria afegir o reflexionar una cosa més. Com és que ara que han estat assetjats tots els diputats del parlament, siguin del grup que siguin, ara les policies democràtiques estan en un dia per donar-los confiança? I com és doncs que el passat 27 de maig les policies democràtiques, i a causa del desmantellament de la plaça de Catalunya, tots els partits polítics de l´oposició varen estar en contra de l´ordre donada pel Hble. Conseller d´Interior, el Sr. Felip Puig? Per què quan es fan accions de policies democràtiques per garantir la seguretat ciutadana de la gent en general ­estan criticades per tots els partits polítics de l´oposició i ara que són en seguretat del mateix diputat parlamentari tots estan a favor?

5. Jo estic indignat amb els indignats i també estic indignat amb l´actitud d´ara de tots els partits de l´oposició. Sou polítics representants del vostre votant o sou partidistes?

En helicòpter!

kim durall. banyoles.

Els polítics catalans en helicòpters al Parlament: tenien por del seu propi poble, perquè està indignat! No, senyors consellers, no! Vostès no n´encerten una, no veuen el que demana i necessita el sensible i agut poble català. Vostès, començant pel conseller de les patacades als manifestants pacifistes, haurien d'haver-se desplaçat en barca de rems, per no fer soroll, per les clavegueres de Barcelona. Hauria estat més barat per al poble endeutat i més propi per a vostès, perquè molts polítics tenen més de rata que de persones capaces d'escoltar i realitzar el que de veritat necessiten els catalans, o qualsevol ciutadà.

Necessitem el contrari del que ens doneu: una banca nacional que faci la competència a la privada; un idioma únic mundial en lloc de la torre de Babel d'idiomes autonòmics en via d'extinció, com ara el Sevillà, per exemple; un control demograficoecològic mundial, que ja som plaga sobre la terra!; i sobretot eliminar eixams de «politicuchos» xupòpters i «departamentuchos» estèrils i innecessaris, com les ambaixades i escoles de català a la Xina del, gràcies a Déu extingit, president de l'Esquerra Republicana; piques a Flandes tan innecessàries i inútils per al progrés humà com els cervells de palangana que les van promoure.

S´abaixen

els pantalons

JOAN JANOHER I SADURNÍ. forallac.

Que insòlit i denigrant resulta voler pactar: de ben segur que les opcions a trobar l´afinitat necessària dificulta i compromet molt els partits per poder assolir un govern amb garanties. Però això no deixa de ser un tòpic burocràtic, on la majoria de les vegades es formalitzen aquests i mai tenen en compte el que haurien de fer i no fan, com tampoc s´interessen massa del que diran els seus ciutadans.

Es ve parlant de formar govern a la llista que tingui més vots: en canvi, aquesta opció se la desestima per temes incoherents i per defensar només el seu ego personal. Queien al parany de la incomprensió absoluta malgrat que en democràcia sigui l´eina adient i necessària per aconseguir-ho. Llavors, si aquesta és la regla del joc, per què pacten amb els enemics dels nostres drets i llibertats? No sembla pas un encert ni encoratjador pactar amb el Partit Popular quan aquest s´ha manifestat com a enemic directe en contra de l´Estatut de Catalunya. Mostrant-se en ser un detractor a tots els afers catalans; amb aquesta imatge tan deplorable, com és possible permetre i pensar que entrin a les alcaldies de les nostres ciutats i poblacions? Crec de manera assenyada que fem un flac favor a les nostres institucions, obrint les portes a la intolerància i a la catalanofòbia a la comunitat, dit d´una altra manera, «ens abaixem els pantalons, senyors».

Sort que ja no són

a l´Ajuntament

JOSÉ FORTEA FABRA. l´estartit.

L´alcaldia de Torroella-L´Estartit va ser pactada el 2007 per UPM, Joan Margall i ERC, Josep Maria Rufí. Amb la qual cosa els dos polítics van fer un tracte, jo diria un negoci.

Joan Margall seria dos anys alcalde i dos anys tinent d´alcalde, cobrant sempre 3.500 € al mes amb 14 pagues a l´any, 49.000 € a l´any, i Josep Maria Rufí, seria dos anys tinent alcalde i dos anys alcalde, cobrant sempre 2.000 € al mes amb 14 pagues a l´any, 28.000 € a l´any i 44.000 € a l´any de la Diputació.

Jo a aquests dos els donaria la medalla a l´honor i l´honestedat