La visita del Papa a Espanya: cinquanta milions d'euros. En pessetes fa tanta vergonya que preferim no posar-ho, per no semblar tendenciosos. Es podrien tapar milions de forats. Imaginin, si no, el nombre de pans i de peixos que caben en aquesta xifra marejadora. Per cert, que un company del col·legi al qual saludo des d'aquí (què tal, Ricardo) tenia un problema de dislèxia, o de dislàlia, ara no hi caic, a causa del qual es referia al miracle de la multiplicació dels pans i els peixos com el "prodigi de les paus i els penis". Ho barrejava tot, el pobre, per la qual cosa era cruelment castigat. Li van curar la dislèxia, o la dislàlia, a mastegots al temps de convertir-lo en un ateu contumaç. A veure si li truco. La visita del Papa a Espanya esdevé d'aquesta manera en un miracle invers, ja que en comptes d'utilitzar-se per multiplicar els pans i els peixos, es malgasta en fastos absurds.

Hi ha un fòrum de capellans indignats amb aquest assumpte. Tots ells treballen en barris marginals i intenten ajudar com poden les famílies de les seves parròquies, que les estan passant de tots colors amb la crisi. Aquests capellans, agrupats en l'anomenat Foro de Curas de Madrid han difós un document titulat Los mecenas de Rouco en el qual critiquen amb coneixement de causa les empreses que es troben darrere de la fundació Madrid Vivo, patrocinadora de la Jornada Mundial de la Juventud 2011, encarregada de l'esmentada visita del Papa. Aquestes empreses desmultiplicadores dels pans i els peixos (o de les paus i els penis, com vostès prefereixin) són en gran mesura responsables de la situació actual. Algunes d'elles, malgrat presentar comptes de resultats milionaris, es passen el dia acomiadant gent a la qual després han d'atendre els capellans de barri.

"No podeu servir Déu i els diners", diuen ingènuament els capellans indignats. Però sí que poden. És, de fet, al que es dediquen amb l'ajuda inestimable del cardenal Rouco. Mai hauríem imaginat que Déu necessités patrocinadors, padrins, publicistes. Tampoc que Déu ?esdevingués un producte de consum. No obstant això, la visita del Papa a Madrid s'està tractant com el gran esdeveniment comercial del segle.