Matrícula a la UdG (II)

carme pérez. blanes

Confirmat el rumor, l´alumnat de 2n d´ADE té dues opcions de matrícula per al curs 2011-2012, el torn de matí en el qual la majoria d´assignatures s´impartiran en anglès, o el torn de tarda, en el qual l´impartiran en les llengües oficials del nostre país. «És el que hi ha», si t´agrada bé i si no també, així és la coherència de la nostra xarxa pública, començar la casa per la teulada.

Hi haurà qui haurà de deixar de treballar perquè la seva feina des de fa tres anys a les tardes no hi ha possibilitat de canviar-la al matí, i a més sense cap possibilitat de demanar cap tipus de beca, malgrat uns bons resultats acadèmics del primer curs, en el torn de matí. I s´haurà d´adaptar, sí o sí, a començar les clases un parell de dies a dos quarts de sis de la tarda, com a horari considerat «nocturn» en els centres de secundària, i a desplaçar-se de nit de casa a la facultat i tornar, també de nit.

Així és la vida, i com més aviat se n´aprengui millor, evidentment un s´ha de sobreposar als entrebancs, sobretot quan no depenen de tu, però deixeu-me exercir el meu dret a picar de peus i continuar pensant que no és just. «El que no ens mata ens fa forts», a veure si al final encara us haurem de donar les gràcies.

Girona neta

maria rodríguez verdegay. girona.

Ara que hi ha tants moviments de protesta, jo em pregunto: on som els gironins i gironines amb la veu i sensibilitat per reclamar una ciutat neta i cuidada (a part del Barri Vell), amb continuïtat de serveis i conservació dels espais urbans moltes vegades descuidats de regada i neteja?

La senyora Pagans ha esgotat el seu mandat deixant una ciutat bruta i descuidada com a final d´una etapa de deixadesa. He donat el meu vot al Sr. Puigdemont, dipositant la meva confiança en el nou consistori i esperant veure un canvi envers la netedat i conservació de parterres i jardinets sovint descuidats. Girona no està sobrada, en el centre, d´espais verds enjardinats i tan sols podem gaudir d´una setmana a l´any amb la magnífica Temps de Flors. La resta de l´any respirem deixadesa, carrers bruts i polseguera per falta de regada i neteja.

Aspirem a tenir una ciutat en la qual els estadants –i per extensió els visitants– ens hi sentim bé i fins ara això no és així.

Desitjo al nou alcalde bona sort i salut.

A la memòria

d´en Narcís Salleras

Joan gutiérrez i cambras. girona.

Fa uns dies ens va deixar en Siset Salleras, que va ser alta al Tir Olímpic Girona el 12 de febrer de 1966 amb el número 22 de carnet de la nostra entitat esportiva. Ell va ser un dels artífexs en la construcció del polígon de Tir la Devesa que al llarg de més de 40 anys ha estat bressol d´una munió de tiradors que van aconseguir que el nostre esport, desconegut a Girona abans de 1965, tingués carta d´identitat a la nostra província i més avall del Tordera i més amunt del Pertús.

Ho faig patent perquè la situació del nostre Tir Olímpic en l´actualitat és una mica delicada, per no dir desesperada i per tant el millor comiat que podem donar a en Siset és el compromís d´uns afeccionats que facin possible que Girona continuï disposant d´unes instal·lacions on la llavor que homes com ell varen plantar fa tants anys, es vegi que ha arrelat i té un futur brillant i sense obstacles.

Adéu al bon amic i al millor vicepresident del Tir Olímpic Girona que he tingut durant el temps que em va honorar presidir-lo.