Quan el govern Mas trencà el preacord subscrit pel govern Montilla amb Ryanair assegurant la presència i servei d'aquesta companyia als aeroports de Vilobí i Reus, molta gent, fins i tot vinculada a l'aeroport, ho considerava "cosa de polítics", llunyà del viure quotidià de la gent senzilla. Innocu. Doncs bé, passat un any, resulta que afectava el més important per a un treballador: la feina, el sou i la dignitat.

Fa al voltant d'una setmana, a Reus -quan el govern Mas ja havia signat amb l'aerolínia, però s'esperava el moment adequat per fer-ho públic-, la majoria del personal dels serveis aeroportuaris fou acomiadat perquè Ryanair se n'anava fins a l'estiu. Els dies immediatament anteriors a l'anunci públic de l'acord -coincidí amb l'acte de CiU a Girona-, molts treballadors d'empreses de servei de l'aeroport de Vilobí foren acomiadats o forçats a signar nous contractes amb una severa reducció de salari. L'excusa era que l'aeroport, atès que Ryanair desapareixia, tenia un futur incert.

Hom pot malpensar que FOEG i/o Cambra -han estat al corrent de tot- informaven puntuals els empresaris de l'aeroport i aquests aprofitaren l'avinentesa per fer por, ajustar plantilles i rebaixar sous. O potser ha estat casualitat. Tant se val. La realitat és que, a partir del trencament del preacord Generalitat/Ryanair, es van donar les condicions d'incertesa i de replegament de la companyia irlandesa que ha acabat amb acomiadaments i capitalisme salvatge. I tot per acordar, un any després, pràcticament el mateix que el govern Montilla! No té justificació jugar d'aquesta manera amb la feina, el sou i la dignitat dels que viuen del seu treball. Que ho sàpiguen els damnificats. Els responsables dels seus problemes tenen nom i cognoms. Es diuen: president Artur Mas, conseller Recoder i un tal Font.