Amb bon criteri, l'Ajuntament de Lloret de Mar ha començat a preparar ara la temporada d'estiu de l'any que ve. Si la manca de previsió és sovint un dels retrets que es fan a les administracions públiques, l'equip que encapçala Romà Codina trenca la norma i es posa a treballar amb prou marge de temps per arbitrar mesures que intentin evitar els greus incidents que es van produir l'estiu passat. És evident que de problemes sempre n'hi pot haver, però no ho és menys que intentar preveure'ls amb antelació perquè no es produeixin o per minimitzar-los hauria de ser una de les principals obligacions de qualsevol governant.

Entre les propostes que l'Ajuntament ha fet als propietaris de les discoteques de Lloret de Mar hi ha que tanquin de manera rotatòria, per evitar que els clients no les abandonin tots de cop i al mateix temps. L'equip de govern lloretenc entén que d'aquesta manera es reduirien les aglomeracions de persones a les zones de la localitat on es concentren aquesta mena d'establiments, la qual cosa causaria menys molèsties als veïns i als turistes que no surten de nit, i de l'altra serviria per minimitzar la possibilitat d'incidents al carrer. Lloret també vol que les discoteques allarguin el temps d'evacuació dels locals i que s'avanci l'horari de tancament. En aquest sentit, falta que es confirmi l'anunci que va fer el conseller d'Interior, Felip Puig, l'octubre passat, en el sentit que els alcaldes podran regular aquests horaris.

L'Ajuntament de Lloret de Mar està ara a l'espera de la resposta del sector a aquestes i altres propostes que ha formulat. Tot i que de moment no hi ha hagut pronunciament oficial, sí que la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals ha qüestionat la idea del tancament rotatori, en considerar que al marge de crear desconcert entre clients i propietaris, podria afavorir "pelegrinatges" nocturns de turistes amb més ganes de gresca que anirien de local en local per saber quin és obert encara. I això crearia l'efecte contrari del que es busca. No és una consideració descabellada, que pot obrir la via a l'imprescindible diàleg constructiu entre les dues parts.