Els ajuntaments no han de fer cap inversió que no generi oportunitats per a la reactivació econòmica. Hi puc estar d'acord per evitar el malbaratment de recursos. Amb aquesta idea es van instal·lar els llums de Nadal. Uns 200.000 euros d'inversió a la ciutat de Girona. Les llums de Nadal són una tradició del nord d'Europa, per les poques hores de llum diürna. A Anglaterra, per exemple, a les 4 de la tarda ja és negra nit. I les botigues tanquen a les 7 del vespre, com a molt tard, i obren els diumenges.

Aclarida la qüestió cultural i horària, em planteja dubtes qui en surt beneficiat, dels llums de Nadal. Una única companyia elèctrica i el subministrador dels materials en són els dos grans beneficiats. Dubto que hi hagi ningú més que hi surti guanyant. Quanta gent es beneficiaria amb un concurs d'aparadors, amb animació infantil o concerts al carrer?

Doncs això: ambientació de Nadal per generar activitat econòmica no vol dir llums de Nadal. Hi havia d'altres i millors opcions. No malbaratin els recursos.