Es veu que a Lloret de Mar no és estrany veure pel carrer gent que passeja amb el casc integral posat, d'altres que van amunt i avall amb un passamuntanyes al cap i moltes, moltes però que moltes dones que surten al carrer guarnides amb el nicab (vel integral) i disposades a assaltar bancs, robar bosses, segrestar nens i, si tenen un mal dia, posar bombes en nom d'Al·là. L'amenaça és tal que l'Ajuntament, el garant dels drets de la majoria a cara descoberta, s'ha vist obligat a promulgar una ordenança de civisme i convivència que, en l'article 39, preveu sancions de fins a 750 euros per a l'infractor "en cas que persistís en la seva actitud".

Amb aquest plantejament el Consistori fa contents els que volen que Catalunya sigui només per als catalans, oi Josep Anglada?, perquè, sota els eufemismes de la seguretat, els cascos i els passamuntanyes s'amaga un pòsit de resistència cap a una certa cultura i una determinada religió. Vaja, que Lloret es posa al nivell de Lleida i el Vendrell, municipis on no tothom és benvingut perquè tampoc s'hi pot passejar amb nicab ni amb burca tranquil·lament. Ara bé, a can Romà Codina les dones que per creença religiosa, per tradició, per cultura o qui sap si obligades per les seves famílies duen nicab podran sortir al carrer per Carnestoltes. Aquell dia tindran butlla normativa i podran disfressar-se tal com han fet sempre.

De passada, l'ordenaça cívica, que tal com explicava el Diari de Girona (11-01-2012) encara és en fase de projecte, combatrà la prostitució i el consum d'alcohol al carrer, amb multes que arribaran fins als 3.000 ?euros. Farà bé la policia local de concentrar-se en el bevedors compulsius, aris molts d'ells, i que, a cara descoberta, fan el que els rota pels carrers quan arriba la calor, perquè, la resta, cascos, passamuntanyes i nicabs són punyetes.