Governar és la professió més senzilla que hi ha, per això la política és exercida per incompetents que estarien acollits a beneficiència pública si no haguessin trobat aquesta sortida. Que existeixin aquests serveis socials per a indigents mentals és culpa, cal dir-ho, dels ciutadans, que en la seva majoria no mereixen aquest nom sinó el de tontos útils.

L'única regla d'un govern és que quan no sàpiga solucionar els problemes reals de la gent -o sigui, sempre- aplicarà mesures inútils però que acontentin el seu target electoral. Així, un govern del PP anunciarà la implantació de la cadena perpètua, reformarà la llei de l'avortament, considerarà les corrides de toros com un bé cultural, congelarà el sou dels funcionaris, i el seu màxim exponent de la diplomàcia (?) saludarà un col·lega anglès amb un "¡Gibraltar español!". L'atur, l'economia, la precarietat laboral i la gana que comencen a passar alguns seguiran igual, però la gent de dretes -encoratjada per periodistes de cambra- es rebenta les mans aplaudint. Toros i Gibraltar: impossible millorar-ho.

Que governa el PSOE? Matrimonis gais, llei de paritat, educació per la ciutadania, congelar el sou als funcionaris (en no caure bé a ningú, reben de dreta i d'esquerra i a tothom li sembla bé), excavació de fosses de la Guerra i el president no saluda la bandera dels EUA. Sense novetat en atur ni economia, però ara és la gent d'esquerres -i periodistes afins- qui es rebenta les mans aplaudint. Plantar cara els ianquis i col·locar tantes dones com homes: que progre.

I Catalunya? Governar Catalunya és encara més fàcil. A l'estupidesa inherent als votants s'hi afegeix la dels oprimits, i és suficient insinuar vaguetats tipus "qualsevol dia decidirem caminar sols" perquè tothom canti Els Segadors entre llàgrimes d'emoció. Tota la resta no importa.

No, de solucionar problemes no en tenen ni punyetera idea, però de guanyar-se bé la vida amb la demagògia en podrien donar lliçons.