He rebut una carta certificada d'un barceloní que el president de la Diputació de Girona, Sr. Jaume Torramadé, ha empleat com a cap de Gabinet. En llenguatge barroc, se m'insta a rectificar l'afirmació " fins i tot a la Diputació de Girona li han fet pagar un anunci a la 8" . I que, si no, em tocarà el rebre. L'empleat invoca "el seu deure (sic) a preservar l'honorabilitat de la institució que serveix". El context de l'expressió era una columna sobre l'afer Matas, coordinador de la Diputació de Barcelona, ara ja cessat, on es censurava el Sr. Esteve, president de la dita Diputació, per incompetent o per connivent, i al Sr. Artur Mas, president de CDC, per responsable últim.

Eren tant certes les expressions que envoltaven Artur Mas que la notícia a TV3 del cessament la donà, no el Sr. Esteve, sinó el diputat d'ERC, Sr. Portabella, i TV3 i els mitjans assenyalats han fet tots els esforços possibles per ignorar o menysvalorar l'afer, tot emparant Mas i Esteve de donar explicacions.

El problema és la lògica. Amb un anunci del Patronat de Turisme de la nostra Diputació a la 8, del grup Godó, no es fa una campanya publicitària seriosa de les nostres comarques ni s'aconsegueix un retorn de relleu, ni es dóna suport a cap mitjà gironí. Es llencen els diners. Si es fa o és per altres interessos o per la més pura i radical incompetència. No crec, tampoc, que les múltiples professions del Sr. Torramadé li impedeixin atendre cap decisió que afecti un grup de comunicació que té com a gran estrella convidada -sembla en Franco al NODO- el president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida.

Un privat pot reclamar que ningú posi en dubte la seva honorabilitat, però qui té el privilegi i l'honor d'administrar els diners comuns ha de ser clar i transparent. I pacient. Expliqui's, Sr. Torramadé. Per què el Patronat de Turisme de la Diputació s'anuncia a la 8?