Ens trobem casualment al centre de Girona amb un turista britànic molt amoïnat i enfadat; no ens coneixem de res, i ara tampoc sabem el seu nom, perquè el que va dir-nos és el que ens va semblar molt interessant: "Estic molt disgustat perquè no hi ha consigna a l'estació ferroviària de Girona. Tant a Londres com a Barcelona hi ha un lloc per deixar l'equipatge, per tant entenc que la seguretat -algú n'hi havia parlat- no és el motiu pel qual no n'hi ha a Girona".

D'ara endavant, quan vegin uns turistes "passejant" les seves maletes per la Rambla de la Llibertat, no pensin pas que van cap a l'hotel on tenen reservat l'allotjament. És molt possible que no les hagin pogut deixar enlloc i els seus propietaris han de traginar-les a per tot on vagin, encara que els forasters vulguin veure la part jueva de la ciutat i la catedral. Les maletes no gaudiran pas de la visita; no faran res més que donar feina i molestar als qui les traginen d'un lloc a l'altre inútilment.

Per esbrinar aquest tema, perquè ens sembla que seria molt interessant resoldre'l com més aviat millor -si és que realment volem que vinguin més turistes a la ciutat de Girona-, ens arribem a l'Oficina de Turisme de la Generalitat de Catalunya, al carrer Joan Maragall, i ens confirmen la raó que tenia aquell turista perquè ja fa anys que no n'hi ha i sovint han d'escoltar molts comentaris crítics i queixosos però cap elogi, perquè els visitants ho consideren una desatenció. A més, ens confirmen que a l'aeroport Girona-Costa Brava hi ha el mateix problema, no hi ha consigna i ningú pot deixar-hi cap maleta o la bossa amb les seves pertinences i les han d'arrossegar pertot arreu, encara que els facin més nosa que servei. Solen ser turistes que es traslladen a Girona a primera hora del matí amb la intenció de visitar la ciutat, encara que el seu avió s'enlairi a última hora de la tarda, i es troben amb aquesta desagradable sorpresa.

Són detalls que semblen petits -per als qui no hem de suportar aquesta inconveniència- però que poden ser un gran problema per a les persones que descobreixen que no poden deixar el seu equipatge enlloc, quan ja són gairebé al centre de la ciutat, si han vingut en tren o bé en autobús des de l'aeroport gironí. No entenem com tantes persones i entitats es preocupen sempre només de les grans obres ferroviàries: Que si l'AVE, que si l'estació subterrània, que si el corredor mediterrani per a les mercaderies, etc. Per què algú no s'ocupa també d'aquest tema de la consigna i el soluciona d'una vegada abans que comenci la temporada d'estiu?