Ser útil o no ser útil

enric carcereny beltran. lloret de mar.

Està clar que els partits de la caverna volen fer desaparèixer l'autonomia de Catalunya, recuperar tots els traspassos, i ?recentralitzar l'imperi amb l'argument de la crisi.

El govern de la caverna diu que és necessària "la prova objectiva d'utilitat". Dit d'altra manera, és suprimir tot allò que sobri. Amb això, és clar que tothom hi està d'acord. Per començar, fer ràpidament les inversions urgents als Països Catalans, i complir les lleis pagant el que es deu a Catalunya. Si Espanya no paga, qualsevol pot fer el mateix. Per continuar, es podrien suprimir tots els delegats de govern dels espoliadors espanyols i tots els càrrecs que comporta aquesta aberració i que ningú sap quina és la seva feina, com no sigui parlar contra el català. Seria molt útil aprofitar els aeroports que no funcionen per instal·lar-hi pistes de patinatge i en els edificis coberts, incloent-hi els de l'AVE, refugis per als més necessitats, etc... Posar a zero i no invertir un sol euro en nou material per a l'exèrcit. Destinar tots els soldats a netejar el mar, boscos, rius i ajudar els dependents que necessiten ajuda. També es podrien suprimir tots els ministeris i ?càrrecs de la capital de l'Estat espanyol de totes les competències que s'han traspassat, com Sanitat, Educació,..etc., incloent-hi la monarquia, que cada dia més demostra la necessitat de la seva jubilació definitiva.

Com us envejo

màrius viella. la bisbal d'empordà.

Llegir Josep C. Vergés, Francesc Sanuy o a Joan Vila és com gaudir de la sensació de palpar la intel·ligència, que només el sentit comú és capaç de manifestar. Vergés va descriure a la perfecció, en el seu llibre Tots els homes de Duran, una molt important etapa de CiU (Connivència i Usurpació), marcada per la corrupció protegida; i en el seu article de fa uns dies al Diari de Girona, "Carta a una suïssa", ha brodat el Pujolisme i planxat als seus hereus, fent una radiografia de cos sencer del Govern de la Generalitat que presideix el Sr. Artur Mas.

De Francesc Sanuy, vull enganxar l'últim paràgraf del seu interessant article, a El Punt-Avui, del 29-4-2012, en el qual es manifesta que estem governats per interessos i no per defensors dels interessos comuns dels ciutadans: "Pel que fa a Repsol, és molt interessant el que ha escrit Roberto Centeno sota el títol d'"Una gestió manifestament millorable". Diu que no és un enfrontament de l'Argentina i Espanya, sinó un problema d'empresa que s'hauria pogut resoldre sense insults ni declaracions de guerra. Que inoportú, per cert, el president de la CEOE (Rosell) quan reclama la guerra comercial de la carn, la soja i el biodièsel, una cosa que correspon, si de cas, al govern, però de cap manera a qui diu que parla en nom de tots els empresaris sense tenir atribucions per plantejar mesures que perjudicarien la majoria dels afectats sense consultar-los. No deu ser que parla com a membre de diversos consells d'administració que depenen de La Caixa i per als quals va ser nomenat posteriorment a la designació com a president de la patronal i no intuitu personae? Botín, en una situació semblant, va refusar la guerra comercial que li oferia Zapatero i va obtenir una magnífica indemnització. En canvi, Brufau ens vol involucrar a tots en les trifulgues en què s'ha embolicat pel seu mal cap. Que no ho veia, que sense YPF la qualificació de la companyia cauria a nivell dels bons porqueria?".

De Joan Vila, a més d'aconsellar llegir-lo per la seva capacitat emprenedora com a empresari exemplar en el ram del paper, cal dir que ha publicat articles que posen al descobert la seva indiscutible intel·ligència també econòmica, i en matèria energètica. Del seu article publicat al Diari de Girona, com cada diumenge, n'adjunto l'encapçalament, que crec que és o hauria de ser ?motiu suficient perquè els ciutadans d'aquest país, inversors d'aquesta entitat financera, retiressin immediatament i definitivament els seus diners d'aquesta entitat, que no sé el mal que pot haver causat, però sí sé que en aquests moments i amb aquesta acció, no ha fet cap bé al país ni als ?ciutadans. Joan Vila: "Divendres llegeixo una ?notícia ?preocupant: la desconfiança porta el ?Santander a dipositar 37.000 milions al BCE al 0,25%. Aquest banc té por d'invertir a ?Espanya i fuig de les seves obligacions".

Persones com les que acabo ??d'home?natjar, intento trobar-ne però per més que ?garbelli, totes passen per ull. Felicitats a tots.