Menors delinqüents

Josep Antoni del Barrio Gauxachs. Barcelona.

El tractament dels menors delinqüents demana un esforç especial de la societat si volem que sigui possible la seva reinserció social i laboral. Tractament individualitzat atenent la seva diversitat, ensenyament secundari obligatori en el centre d´internament, aprendre a viure en convivència respectant els altres companys del centre, ser atesos per educadors, pedagogs i psicòlegs per ajudar-los a madurar en el seu creixement, i tot això en un espai no massificat d´acord amb les línies directives de la Llei Penal del Menor i de la Llei de Justicia Juvenil, i en un àmbit pròxim a les famílies d´origen.

Tancant centres com Montilivi i Til·lers a­nem en contra dels principis d´atenció indi­vi­dualitzada i personalitzada dels menors delinqüents, perquè obliga a massificar-ne d´altres que ja tenen prou internats i a més dificultarà la seva reinserció, que és el que es pretén.

Tristes noces!

Àngela ferrer i mató. girona.

Celebrar cinquanta anys de casats és una meravella per a totes les parelles que tenen la sort i el goig d´arribar-hi amb salut i amb el mateix o fins i tot amb més amor dels que es tenien quan van celebrar la unió. Conec quantitat de parelles que joioses han gaudit aquest dia envoltats d´amics, familiars i d´un amor renovat dels dos protagonistes. Llavors llegeixo que els Reis han complert (que no celebrat) aquest esdevenimen i he pensat en com de trist ha d´haver estat aquest dia per a ells. A veure: La fidelitat conjugal sabem tots que ha estat una comèdia contínua per part del Rei, un gendre separat d´una filla i una mica (o força ) desassenyat, un altre que no és a la presó per ser qui és, després de la famosa cacera (matar animals no crec que sigui del gust de gaire ningú) pocs amics que no siguin els xucladors d´honors i diners els deuen quedar i no és que la boda del fill els caigués jo diria que gaire bé. En fi, la conclusió és que ni els diners, ni el poder, ni tan sols l´estatus social són els que condueixen a la felicitat veritable. Gent senzilla, però bona i generosa, poden celebrar les noces d´or, potser modestament, però l´amor acumulat durant 50 anys els porta una felicitat que ja poden envejar molts rics i poderosos com el Rei. Ah! i jo com a regal de noces els donaria una rebaixa del sou, com la que rebem els ciutadans del carrer, al cap i a la fi ni tan sols han estat model ni com a matrimoni ni com a pares. És el que es mereixerien.

Com ens arriba la

informació€ que volem transmetre?

ruth rosique labarta. vidreres.

Fa uns dies ens ha arribat a casa nostra la revista municipal. Normalment, en aquest tipus de publicacions acostumen a venir explicacions i dades de les accions del govern dels diferents municipis, a més d´articles culturals i d´oci. En canvi, la nostra, en aquest darrer número, ens ha sorprès perquè ve carregada d´acusacions, difamacions, justificacions... per part del nostre alcalde, a les quals no dedicarem ni un gram de la nostra energia per justificar ni per defensar. El que sí que demano a aquest senyor és que deixi de fer oposició i es posi a treballar pel nostre poble, que és el que esperen des de fa un any els seus ciutadans.

Diuen les persones que hi entenen que quan els polítics no tenen un projecte o bones idees per presentar al seu poble, es dediquen a atacar el contrari. Des del costat de l´oposició nosaltres intentem treballar de manera constructiva, i la prova està que part de l´Equip de Govern ens inclou en els seus projectes perquè puguem aportar qualsevol idea que sumi en benefici del poble. Per altra banda, també estem contents que alguns dels projectes que vam començar en l´anterior mandat i no es van poder portar a terme, es vulguin posar en marxa ara. Això demostra que hi ha polítics que fan servir el sentit comú i la coherència per sobre dels colors polítics. Per tant, nosaltres aprofitem aquestes oportunitats que ens brinden per continuar treballant ja que una bona part del poble, que ens va dipositar de nou la seva confiança, així ho espera.

Ara ja fa un any que els nous equips de govern manen als ajuntaments i nosaltres des de l´oposició hem presentat algunes mocions i peticions sobre temes que ens preocupen molt en aquest temps: la dació en pagament sobre les hipoteques, la immersió lingüística, les retallades en les urgències del CAP i d´altres perquè siguin defensades per tot el consistori.

Mentrestant, continuarem la nostra tasca, li agradi o no al nostre alcalde, per contribuir a millorar en el possible el nostre poble.