L'any passat, la premsa del cor va difondre la notícia que el matrimoni format per Penélope Cruz i Javier Bardem i tota la seva troupe, inclosa na Eva Longoria (que aleshores festejava amb el germà petit de Pe i Mónica, Eduardo Cruz), estaven passant les seves vacances en un hotel de luxe a la Costa Brava. Fa deu dies, la premsa esportiva informava que en Leo Messi i els seus descansaven uns dies a Roses. Ells, com moltes altres celebritats del món, havien triat el Vistabella, un dels "25 hotels (dels quals 8 són espanyols) amb millors vistes sobre el mediterrani" segons la revista Viajar, per gaudir d'uns dies de confort i relax. Què ha passat perquè un establiment que fa anys que existeix, de sobte gaudeixi d'una explosió de popularitat tan notòria?

La resposta té noms i cognoms. Des de fa un parell d'anys, dos rosincs "de pro", en Marlon i en Rene Veitl (nascuts a Roses, però amb passaport suís) s'han fet càrrec del negoci familiar, un preciós hotel de només trenta i poques habitacions (la majoria de les quals autèntiques suites) situat just a sobre de la platja de Sant Bonifaci, entre les cales de Canyelles Petites i Grosses (l'Almadrava). Amb només 27 i 25 anys d'edat, es presenten als seus clients com uns hotelers consumats, que a més de "mamar-lo" des de ben petits, han après el seu ofici a les millors escoles d'hostaleria suïsses. Després dels seus pares, que foren els visionaris de convertir-lo en un cinc estrelles, ara són ells els que estan invertint diners, joventut, imaginació i bon gust, per fer "del seu" hotel, fundat pel seu avi el 1961, una autèntica "joia secreta" (i discreta) per a gent amb un cert nivell.

Durant anys, el Vistabella ha acollit moltes de les personalitats i clients que pogueren gaudir d'un àpat a El Bulli. Davant el seu tancament, en Marlon i en Rene han decidit potenciar l'alta gastronomia al seu propi reialme. Així, han ajuntat forces amb en Javier Cabrera, un veritable "compositor culinari" de 30 anys, decidit a convertir el restaurant Els Brancs en un santuari per a gurmets d'arreu. El seu menú de 16 plats, que acaba d'estrenar, és una veritable muntanya russa per als sentits. Sense imitar res ni ningú, en Javier explora la profunditat dels sabors de la Mediterrània i de la seva terra, Andalusia. Les seves aromes són d'ametlles, sopes fredes, peix fregit, ibèrics i les textures són meloses, tendres, explosives.

Heus aquí una advertència a crítics gastronòmics i observadors culinaris: a Roses neix alguna cosa nova, desconeguda, impressionant, de la mà de tres joves que, per relaxar-se, s'agafen la seva taula de surf i se'n van a fer un toc a l'Escala!