Ciclistes

José Fortea Fabra. L´Estartit.

He llegit l´article «Girona no posa cap multa per anar en bicicleta per la vorera», del 27-05-2012, en què el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, diu que no poden sancionar els ciclistes «fins que no hi hagi alternatives». Aquest senyor per a mi no és un regidor. Un regidor municipal és qui regeix i fa complir les normes municipals i les lleis governamentals. Joan Alcalà, per a mi, intenta quedar bé amb tothom, en especial amb els que infringeixen les normes i lleis, que són la majoria, per no perdre vots en les pròximes eleccions. Per a mi, Joan Alcalà és un polític com els que han portat el país a l´estat de llibertinatge, al descontrol, on es cometen tota mena d´infraccions i delictes.

Tornem-hi amb l´IBI

david arboix i arús. girona.

El PSOE torna a embolicar la troca amb la qüestió del cobrament de l´IBI a l´Església. Ja en saben, de posar la banya aquests quan pel mig hi ha quelcom que fa ferum a religió, però, en aquest cas, van errats de totes totes. En primer lloc, és evident que desconeixen la realitat social d´avui dia on és, precisament, la mateixa Església que critiquen, la que ajuda una munió incomptable de famílies a pal·liar els greus efectes de la crisi a la qual, en certa manera, ells €que ara tant protesten€ ens han abocat. Quan hi ha problemes, la gent no truca a la porta dels sindicats ni dels partits polítics, sinó que demanen l´ajuda a la parròquia o a l´oficina de Càritas que tenen més a prop.

Però és que, a més, els socialistes demostren una actitud gens democràtica quan aquesta qüestió ja es va debatre en comissió parlamentària i d´allí en sortí una decisió que haurien d´aprendre a respectar.

Afany recaptador

Jaume Camps i Caritg. besalú.

Aquest mateix mes de maig m´arriba una carta del Xaloc (xarxa local de municipis de la Diputació de Girona) de l´oficina de Roses. Sorpresa! Una sanció amb avís d´embargament, la data límit és del 18-5-2012. És del cotxe, per aparcar en zona de càrrega i descàrrega (d´això me n´assabento més tard). És matriculat com a vehicle mixt. No entenc com la persona que va buscar les dades no ho va veure o va fer veure que no ho veia. La data és del 2 d´agost de l´any 2011.

Truco a la Policia Municipal de Roses, no en saben res, almenys és el que em varen dir. Em poso en contacte amb el Xaloc, si hi ha una sanció, una foto de la part del darrere del cotxe... Però jo no tinc cap justificant ni posat al cotxe, ni a casa meva. Segons em diuen, han vingut a casa dues vegades al mes de setembre (una altra empresa que es veu que es dedica a portar les sancions)...

És la paraula d´un contra la de l´altre, i tota la resposta que em donen és que la paraula embargament m´ha fet moure, així com que a Roses hi ha unes normatives diferents. He de pagar-la ja, és clar si pràcticament m´arriba l´avís amb la data límit. Crec que avui dia les persones tenim moltes formes de posar-nos en contacte.... Ah, per cert, a casa hi tinc una bústia. Com es pot pensar, la sanció ve amb recàrrec.

Els funcionaris de Blanes no treballen?

francesc cabré. santa pau.

Darrerament estem llegint, per a mi massa sovint, que les administracions públiques, principalment ajuntaments, estan reduint les retribucions als funcionaris com a mesura indiscriminada i ara l´alcalde de l´Ajuntament de Blanes (Girona), en una entrevista, manifesta que estan considerant no reduir-los les retribucions en aplicar l´augment de 2,5 hores setmanals, d´acord amb la disposició estatal, i textualment diu: «Aquest augment del nombre d´hores podria compensar la reducció de sou prevista. Amb una condició, que més hores signifiqui treballar més. Volem que aquestes hores de més siguin productives i per donar un bon servei al ciutadà».

Molt bé senyor Alcalde, és que fins ara els funcionaris del seu ajuntament no treballaven? Em sembla que la seva pública afirmació és molt dura, fora de lloc i a més condicionant-la. Li haig de fer esment que amb el treball abnegat del funcionariat les diferents administracions públiques funcionen, a tots nivells, i vostè s´atreveix a jutjar-los indiscriminadament de ganduls. Per un moment ha pensat qui hauria de jutjar i vigilar la classe política dirigent i els funcionaris (mal anomenats) de feina o confiança, que segons vostès són necessaris per poder gestionar millor les administracions?

Malauradament la mostra la veiem diàriament als mitjans de comunicació, una inacabable llista de corrupteles i gestions aberrants, que es dediquen a dilapidar el diner públic. Aquests no els podem vigilar si treballen o no, i tampoc els podem abaixar el sou. Hem d´esperar quatre anys per poder-los castigar, en el moment d´anar a les urnes, és una pena! Ens agradaria poder-ho fer més sovint i també jutjar-los per les seves actuacions, i d´aquesta manera potser no passarien les coses que estan passant.

Pobresa

anna martin. girona.

Els governs i els polítics estan retallant les ajudes i serveis als més febles: pobres, nouvinguts, aturats, malalts, joves, etc., les retallades generen més pobresa. Estem assistint a un canvi de model sanitari i educatiu, anem cap a la privatització dels serveis. Això és greu ja que els més dèbils podem quedar exclosos del sistema. Per a mi és un acte de covardia, no gosen aplicar mesures de control als que més tenen.

Demano que als corruptes i malfactors els facin retornar el que roben i si cal els tanquin a la presó. No és just que hi hagi gent que passi gana al costat de grans fortunes que evadeixen els impostos i no col·laboren amb el manteniment de la societat. Com és possible que l´Estat ajudi a la banca (darrerament sembla que s´invertiran 15.000.000.000 € a Bankia) mal gestionada pels seus amics i no demani responsabilitats als culpables del fracàs. Per combatre la pobresa a Catalunya el nostre govern només dedica 400.000 €, em sembla una quantitat irrisòria. Si hi ha paradisos fiscals, és perquè hi ha mecanismes per evadir els diners impunement. És intolerable que els esportistes guanyin fortunes i les treguin del país amb l´admiració de tothom, i com ells tants altres. Hisenda som tots, doncs tots a complir.

Ara sembla que els únics controlats són els treballadors que cobren una nòmina. Qui s´atrevirà a establir el salari màxim i no només el mínim. Tota l´economia i pràctiques corruptes deu ser fàcil de trobar, però qui s´atrevirà a aixecar la manta? Si us plau, no abandonem els infants, aturats, gent gran ni a cap persona.