puntualment arriben al Punt de Benvinguda els més de cinquanta agents de viatge russos de l'operador turístic Tez Tour, que fan una estada a Lloret de Mar. La Tatiana, que és molt activa, és la russa responsable del grup durant la seva visita a les comarques gironines. A cada un li dóna immediatament un mapa de la ciutat de Girona, i ella mateixa els va explicant el recorregut que faran per la part monumental de la ciutat, desconeguda per a la majoria, tot i que algunes persones ja coneixen el Call. Després pren el comandament del grup la Rosa, que parla rus perfectament, i es paren al monument de la "lleona" per complir amb el ritual de fer-li un petó. Hi ha algunes persones voluntàries, i les altres ho aprofiten per fer fotografies; bon símptoma; és que els agradaria tornar a Girona. Una senyora ens diu que ja hi havia vingut diverses vegades, acompanyant-hi grups dels seus clients. Ens trobàvem davant de la Catedral i li fem dues preguntes elementals referents a l'escalinata i a l'amplada de la nau principal de la seu gironina i no sap contestar-les; li donem la informació pertinent.

La Irina Mikhaylova, que forma part del grup, s'afegeix a la conversació i ens comenta que és molt diferent venir-hi particularment o com a convidats del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, perquè aprofiten molt millor la seva estada aquí. Es desfà en elogis, perquè són molt ben rebuts a tot arreu, i acaba dient: "Aquest viatge ens costarà d'oblidar-lo. El recordarem molt temps i aquesta destinació la recomanarem als nostres clients". La major part són propietaris o directors d'oficines de viatge a Moscou, però n'hi ha d'altres ciutats molt allunyades de la capital russa. Continuem la visita baixant pel carrer de Sant Llorenç i la Força, i acaben la visita matinal al restaurant El Pati Verd, del Carlemany, on els deixem. A la tarda tindran temps lliure, que sembla que volen dedicar a compres, perquè tot baixant ja es paraven a mirar algunes botigues que anavem passant.

Però no tot serà fer el turista, que els agrada molt i més amb una temperatura immillorable quan ens trobem cap a finals de maig, un temps que és perfecte per convèncer a qualsevol pesona resident en països de l'Est d'Europa. Hi haurà també un workshop en un hotel de Tossa de Mar, que ja solen rebre molts grups de l'operador turístic esmentat, on es reuniràn amb professionals del sector turístic gironí que els presentaran la seva oferta complementària al sol i platja. Els russos ja són uns bons clients habituals de la costa gironina i de Catalunya des de l'any 1999/2000.