Venus a 100.000 €/mes

Jaume Prat Pons. salt.

Estic acollonit. He hagut de llegir-me l'article dues vegades: un "artista" anomenat Quim Hereu vol que les Institucions de Girona (Ajuntament, Diputació, etc.) li muntin el taller a la ciutat pel mòdic preu de 100.000 €/mensuals; això sí, a canvi exposaria un gegantí quadre amb un estrambòtic naixement de Venus i, a més, la gent podria pagar entrada per veure'l i per observar l'artista en el seu procés creatiu. Impressionant. Que jo sàpiga, el dia dels Sants Innocents encara és el 28 de desembre, per tant, la notícia és del tot verídica.

Benvolgut Quim Hereu, no sé en quin món viu vostè, però els que vivim el dia a dia en el món real amb un sou al voltant dels 1.000 €/mensuals i amb el que està caient per tots costats (retallades en sanitat, educació, sous, etc.), no estem per a aquest tipus de collo?nades artístiques. Produexi el que vulgui amb el seu art i vengui-ho al preu que consideri oportú (sempre que trobi algun "incaut" que li pagui el que vostè demana), però amb els diners que vostè demana a les Institucions per fer el "seu" art, es pot ajudar, mensualment, més d'un centenar de famí?lies que, encara que no produeixin res artístic, ho estan passant molt malament a causa de les circumstàncies del crític moment econòmic en què està submergit aquest conglomerat de cultures anomenat Espanya. Sisplau, baixi dels núvols i miri al seu voltant, el món real actual no és tan bonic com vostè el "pinta".

Fòrum Impulsa

o Fòrum Expulsa?

Teresa Forqué. camprodon.

A la darrera trobada del Fòrum Impulsa es va produir un fet intolerable que bona part de la classe política i dels mitjans semblen haver obviat convenientment. A un diputat del Parlament de Catalunya no li va permetre l'accés a l'Auditori de Girona un policia "nacional" adscrit a la Casa Reial. El diputat, Toni Strubell i Trueta, de Solidaritat Catalana per la Independència, anava degudament documentat i tenia la seva acreditació absolutament en regla. Sigui quines siguin les "normes de seguretat" que regeixen les activitats d'aquest Fòrum i de la Fundació Príncep de Girona, és francament sinistre que a un càrrec electe de les comarques gironines no se li permeti el pas a un recinte públic de la ciutat quan hi havia estat convidat. Que jo recordi, al Príncep Felip de Borbó no l'ha votat ningú a Girona per exercir el seu càrrec. És un signe clar que ens mostra que la democràcia a l'Estat espanyol és de molt baixa qualitat i el respecte envers les nostres institucions, totalment absent. Una raó més que ens obliga a anar preparant les maletes per a la creació d'un estat propi. Per higiene democràtica. La meva solidaritat amb el diputat Strubell.

Seguim amb

la precipitació

francesc buixeda cabré. santa pau.

Ja ho vaig dir fa uns dies, la classe política està actuant precipitadament, i després de la taxa de la Generalitat i el copagament de l'Estat a l'expedició de medicaments, segueixen que si tretze són tretze i amb diferents problemes d'aplicació, ara s'acumula una de nova, treuen (de moment) 426 medicaments de cobertura per part de la Seguretat Social, dient-nos que és perquè no s'utilitzen o ja no es fabriquen, i es pensen que ens ho creurem? Ens tracten com si fossim nens/es de pàrvuls, quina categoria! Molt bé, ara tindrem una altra baixada de les pensions, que segueixen congelades, l'euro de Catalunya, el copagament de l'Estat i el darrer deixant fora de cobertura els 426 medicaments, i què més ens vindrà segons les darreres manifestacions del President del Govern de l'Estat?

No tenen escrúpols en fer-nos passar el pitjor de la crisi a nosaltres que no hi tenim cap culpa que els nostres administradors hagin estat uns gestors tan dolents i que a més no els puguem demanar responsabilitats. Van contra el que els és mes fàcil i tenen més a mà. Ara, reduir la despesa de les administracions públiques, no!, perquè els afecta molt directament a ells i als seus seguidors que d'això viuen, és "harina de otro costal" i no es pot tocar, tot i que les indicacions d'Europa els ho exigeixen.

Bé, si la nostra classe política no modifica el seu tarannà, jo personalment estic totalment d'acord que ens rescatin (amb tot el que el seu nom representa) i ens controlin i fiscalitzin, i almenys aquests faran el que fins ara ells no han fet. Ens estan intentant vendre la moto i no la volem comprar de cap manera i a cap preu, assabenteu-vos d'una vegada, volem claredat, veritats i feina ben feta, o us haurem de castigar aplicant el que ens permet la democràcia.

El mal d'esquena

d'Espanya

Francesc A. Picas. la jonquera.

La pobra senyora Espanya fa anys que gemega. Qui la curarà del mal d'esquena que fa anys pateix? L'ha assistit durant vuit anys el doctor Zapatero, però cada any ha anat pitjor. Sis milions d'obrers sense feina, fàbriques tancades, negocis arruïnats, deutes a mig Europa, corrupcions polítiques, estafes bancàries, excés de funcionaris públics, hipoteques que no es poden cobrir, protesta de pagesos, pescadors i de miners, falta de crèdits als empresaris, Càritas i els centres caritatius no donen l'abast a repartir escudella. El mal d'esquena no para.

A qui hem de recórrer per apaivagar tants mals? A la Bruixa Merkel? Bruixa o no bruixa, avui Merkel és la remeiera d'Espanya. Actualment ens recepta pel mal d'esquena cataplasmes marca Rajoy.