Estem molt contents, no l'esperàvem, encara mirem d'acabar-ho de pair", comentava dimarts el portaveu de la Fira de Circ al carrer de la Bisbal, Dani Varela, poc després de saber que aquest certamen havia estat distingit amb un dels Premis Nacionals de Cultura que atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). I és que els responsables de la fira devien tenir en aquells moments la seva ment més centrada a acabar d'enllestir tots els preparatius per a la seva dissetena edició, que comença precisament avui divendres, que no pas a rebre un reconeixement tan important. En tot cas, Varela afegia que "estem molt agraïts, sobretot pel suport voluntari que hem rebut per part de les institucions i organismes ?públics i de tot el municipi que s'ha bolcat en la Fira, tot i la penúria econòmica dels últims anys".

La Fira de Circ al carrer de la Bisbal és d'aquells esdeveniments que han anat creixent sense fer fressa, millorant any rere any fins acabar-se convertint en un referent en el seu sector. Aquest és un dels arguments que han tingut en compte els encarregats de concedir el guardó a l'hora de premiar-lo: "Pel seu bon criteri i rigor professional des que va ser creada el 1996, per l'encertada optimització de recursos, per la seva qualitat artística i per l'impacte territorial i la popularitat que ha assolit". Però no es queden aquí, els mèrits de la fira bisbalenca, a parer del jurat: "Ha ?integrat el circ com a eina pedagògica i educativa en l'ensenyament públic i en els joves adolescents". I és que la Fira, amb l'Espai Escola de Circ, ha apostat des de la seva primera edició per portar i mostrar aquesta disciplina artística per tot el municipi, però sobretot, ?formar-hi els més joves, i per això durant l'any ?imparteixen una hora setmanal de circ als ?diferents centres escolars de la Bisbal, entre d'altres iniciatives.

Entre avui i diumenge, les persones que assisteixin a aquesta dissetena edició de la Fira de Circ al carrer de la Bisbal podran comprovar per elles mateixes la justícia del guardó a un certamen que a més té un vessant solidari molt destacat, reforçat des de l'edició de l'any passat.