Al'entorn o en el contorn del Govern de Girona només hi ha una persona que provoca basarda i por a alguns. Aquesta persona és encara, i per estrany que sembli, l'exalcalde i exconseller Joaquim Nadal. De tant en tant irromp a Girona el rumor que Nadal medita tornar-se a presentar a l'alcaldia. Apareixia en temps de l'alcaldessa Pagans i apareix encara ara en temps de l'alcalde Puigdemont i quan Pia Bosch està treballant per ser visualitzada com l'alternativa a l'actual govern de CiU.

L'última vegada que he escoltat el rumor ha estat aquesta mateixa setmana a la plaça del Vi. Algú es preguntava com és que Nadal ha saltat a l'arena local per parlar de l'ordenança ciutadana. "Potser té temptacions de tornar?", es preguntava.

Sempre l'he considerat un rumor intencionat construït per desgastar i depreciar, via boca-orella, les hereves de Joaquim Nadal perquè, quasi sempre, l'he sentit dit a persones de CiU i en algun cas d'ERC. Depèn de com es faci o com es digui, reforçar i engrandir la figura d'un exalcalde és una manera d'empetitir els seus hereus polítics, encara que depèn de com es faci també es corre el risc d'empetitir governs presents.

És probable, però, que de tant repetir-ho hi ha qui s'ho ha acabat creient, malgrat els 64 anys de l'exalcalde i que ho ha estat quasi tot en política i que sembla haver decidit anar-se difuminant. La paranoia obsessiva aquesta ha metabolitzat fins a extrems d'al·lucinació en alguns que han arribat a dir que les enquestes asseguren que si es presentés Nadal guanyaria. Mai he vist cap enquesta d'aquestes. Qui sap si d'aquí a unes dècades algú assegurarà haver-lo vist amb una ?armadura damunt d'un cavall dirigint-se a la plaça del Vi... Algú ?l'haurà lligat al cavall. Segur!