Divendres de la setmana entrant comencen els Jocs Olímpics de Londres. Dos dies abans, dimecres, es compliran vint anys de l'inici dels Jocs de Barcelona 1992, que van ser qualificats en el seu moment com "els millors" de l'era moderna de l'olimpisme. Per commemorar aquella efemèrida, Diari de Girona va reunir fa uns dies a Banyoles -que va ser subseu olímpica de rem- alguns dels esportistes gironins que van competir en els Jocs del 92. Glòria Gauchia (tennis taula), Josep Lluís Martínez (halterofília) i Carles Front, Andreu Canals i Manolo Bermúdez (rem) es van trobar al costat de l'Estany i van compartir anècdotes i vivències de la cita. Un reportatge al suplement Dominical d'avui explica aquella reunió i detalla alguns dels records que van anar apareixent durant la conversa entre cinc dels nou olímpics gironins del 1992.

També en el diari d'avui, però a les pàgines d'esports, s'inclou una àmplia informació sobre els esportistes gironins que competiran en l'edició d'aquest any dels Jocs, a Londres. Són cinc i tots amb opcions reals de pujar al podi: Josep Antoni Hermida (ciclisme), Albert Rocas (handbol), Joel González (taekwondo) i Blai Mallarach i Jennifer Pareja (waterpolo) tenen a les seves mans la possibilitat de millorar els espectaculars resultats que l'esport gironí va aconseguir a l'Olimpíada d'Atenes de 2004, on va sumar quatre medalles (Josep Antoni Hermida, Carles Torrent, Josep Antoni Escuredo i Xavi Bosma).

L'altra cara de la moneda és per a Àngel Mullera, que havia de ser el sisè gironí a Londres 2016, però que divendres era exclòs dels Jocs per la seva relació amb un obscur cas de dopatge. La situació que ha viscut l'atleta lloretenc -que en els últims mesos ha estat sotmès a set controls antidopatge i sempre ha donat negatiu- demostra que en aquest camp les coses encara es fan molt malament. Perquè, segons sembla, les sospites sobre Mullera -basades en indicis documentals, no en proves físiques- fa temps que duren i no ha estat fins a la publicació a la premsa de la informació que les autoritats esportives han reaccionat. No són maneres de fer les coses.