L'oposició a l'Ajuntament de Girona ha fet un bon servei a la ciutat. Convocà els mitjans de comunicació per lliurar-los una relació de despeses municipals del darrer any que pugen més d'1'4 milions i que considera prescindibles, innecessàries. És d'agrair la voluntat descriptiva, no valorativa, de la relació. Afirma que es podien estalviar en aquesta època de dificultat en lloc de retallar serveis socials, però no interpreta ni valora les raons de l'equip de govern per gastar aquests diners. I està molt bé que ens exposin la informació i ens deixin extreure solets les conclusions. Ens tracta de gent adulta, amb criteri. És l'argument dels fets, lluny dels escarafalls i les desqualificacions a què ja ens té acostumats la colla de CiU que acompanya el ?se?nyor alcalde.

Ens tenen acostumats a això i a ficades de pota que queden en res, en falsedats. Com les mentides sobre el patrimoni municipal o el pagament de les obres de la Devesa. Val a dir que per aquest exercici d'intoxicació compten amb la col·laboració del generosament subvencionat Punt, que sempre ha seguit i seguirà el vell principi que la veritat no li pot espatllar una bona notícia.

Lamentem, però, que aquest comportament rigorós i de transparència de l'oposició municipal gironina no sigui més estès. Per exemple, al Parlament de Catalunya. Com s'hauria agraït aquesta setmana que l'oposició hagués presentat als consellers Mas Colell i Cleries una relació detallada de despeses que va pagant religiosament el Govern de Catalunya i que són també prescindibles! Com les subvencions, subscripcions, préstecs i publicitat a La Vanguardia, al mateix Punt i tantes altres que ni són urgents ni necessàries ni reverteixen en el benestar de la comunitat. Està molt bé, en temps de desprestigi, que els servidors públics demostrin que treballen.