alfonso Alonso, portaveu del Grup Popular al Congrés dels Diputats, sap on és i de qui és cada cosa. Per ell ens assabentem que els desocupats de llarga durada als quals s'ha acabat la prestació i cobraven els 400 euros són "els aturats de Zapatero". La frase sembla de José María Aznar però és d'Alfonso Alonso perquè quan una retòrica arrela en un partit és difícil d'eradicar, com l'atur quan arrela a la societat.

Hom intenta aplicar la lògica d'Alfonso Alonso i no sap on parar. Els Jocs Olímpics, per exemple. Es valora si el medaller espanyol a Londres és baix per al nivell de desenvolupament del país o si és alt per a una nació en greu crisi. Són especulacions babaues però formen part del joc polític que paga els Jocs Olímpics i regala fotos maques als caps d'Estat que se serveixen calentes al poble. Acceptem aquests jocs, els uns i els altres. Però, segons el mètode d'Alfonso Alonso, aquests serien els esportistes olímpics de Zapatero i això pot fer que es valorin d'una altra manera els resultats, com es fa amb els aturats de llarga durada als quals s'acaba l'ajuda de 400 euros, pensada per a la reinserció laboral i que no reinsereix a ningú perquè l'atur no fa més que augmentar, amb els aturats de Rajoy, que diria Alfonso Alonso.

Cal estar molt estudiat i molt compromès per saber llegir l'actualitat com ho fa Alfonso Alonso, perquè, si no, no saps si els incendis de Rajoy estan acabant amb els boscos de Zapatero o amb el patrimoni de la Humanitat de Felipe González o amb els parcs nacionals d'Adolfo Suárez. El mètode Alonso d'assignació és difícil si no estàs molt al damunt de tots els assumptes. Encara sort que, per evitar la desorientació, és infal·lible el mètode d'Andrea Fabra pel qual, si no som nosaltres, "que se jodan" ells, ?siguin qui siguin.