Ens agrada Catalunya (Nos gusta Cataluña) perquè cada estiu lloguem un xalet de luxe a la Costa Brava i els diumenges, després de missa, naveguem amb el iot fins a una cala cristal·lina i rocallosa i, ullpresos per la terra conquerida, hissem la bandera rojigualda. Ens agrada Catalunya perquè també disposem d'un apartament molt bufó a Vaquèira-Beret i de vegades, tot esquiant, ensopeguem amb el Juanca (per als súbdits, sa Majestat) i organitzem unes festasses que pagueu vosaltres. Ens agrada Catalunya perquè, anant contra Catalunya, podem esgarrapar molts vots a Espanya. Ens agrada Catalunya perquè hi estem molt integrats, la prova és que ens atipem de pa amb tomata i panellets, fuet i gambes de Palamós mentre els nostres cambrers (ara llatinoamericans) destapen ampolles de Pingus i Moët Chandon, ja que el cava i els vins del Priorat ens fan cremor d'estómac i, pitjor encara, ens deixen ressaca.

Ens agrada Catalunya perquè ens han dit que tenen un altre idioma (o dialecte), així com estrany, mig francès mig ?portu?guès, i que el parlotegen en dies assenyalats i, fins i tot, per telèfon. Nosaltres, però, encara no l'hem sentit mai perquè la gent és molt educada i ens enraona, tot i que està perseguit, en espanyol (nos chifla Cataluña!).

Ens agrada molt, moltíssim, Catalunya perquè els catalans fan coses, no sabem ben bé quines, però segur que estan la mar de bé, emprenedors i manyacs i formiguetes com són ells. Bé, potser és tot allò del caga tió i el caganer, que és molt simpàtic. Ah! I també alcen torres humanes i, folklòrics de mena, ballen en rotllana com els indis de les praderies.

Ens agrada Catalunya perquè la gent paga i calla i de tant en tant, quan n'està fins al capdamunt, surt al carrer en massa i s'esbrava amb quatre crits i una bandera que tot el dia onegen com fanàtics (és que són molt ells). Ens agrada Catalunya perquè és el cor d'Espanya i, mentre bategui, tindrem sang per anar xuclant.

Ens agrada Catalunya (Nos gusta Cataluña) perquè té el delta de l'Ebre, la vall de Núria, la Sagrada Família, el Liceu i en Duran i Lleida. Ens agrada Catalunya perquè de seguida ens hem posat d'acord amb els seus governants sobre quines són les causes d'aquesta productiva crisi i així podem pactar amb ells les retallades socials, laborals, educatives, culturals i sanitàries mentre salvem bancs i empreses privades i escombrem un frau per aquí i un corrupte per allà.

Ens agrada Catalunya perquè sabem que, si s'independitza, tindrem la coartada perfecta per desfermar el nostre odi.