segons una darrera investigació històrica, l'expedició de Cristòfol Colom a Amèrica fou pagada en ducats; els pagaments als mariners es van fer en ducats. L'any de l'expedició (1492) el ducat ja existia a Nàpols, Sicília, Sardenya, València, el Principat de Catalunya, Mallorca i Aragó, però era totalment desconegut a Castella, que continuava emprant monedes de tradició islàmica. Els comprovants dels pagaments es van dipositar a l'Arxiu Racional de Barcelona i foren gestionats per catalans. Hi havia, a més, els Santàngel, jueus de la corona catalana.

Si pregunteu a qualsevol espanyol com es va finançar el Descobriemnt d'Amèrica, us contestarà que amb diners castellans, i fins i tot, amb la venda de les joies d'Isabel la Catòlica. Igualment, els historiadors espanyols oculten que Colom va ser rebut a Barcelona, que la segona nau va sortir d'aquesta ciutat o que va ser nomenat amb el càrrec de virrei, que no existia a Castella.

Són petites mostres d'una constant manipulació de la història que s'ha fet des de la corona castellana i l'estat central.

Ja sabem que segons molts espanyols Espanya és una nació creada arran del Big Bang. Segons el PP, com hem vist aquests dies, té més de 2.000 anys d'història. Segons els socialistes (Bono), data de l'època els romans, i segons molts d'altres, dels Reis Catòlics.

Doncs bé. La primera vegada que es fa servir el nom d'Espanya de forma oficial per indicar el Regne és amb Amadeu de Savoia -un rei estranger!-. De fet, la Corona d'Aragó està confederada amb Espanya fins el 17007-1714, que sent generosos, és quan comença de veritat, o de fet, però encara continuen vigents els títols tradicionals -rei de Castella, comte de Barcelona, etc-. Un començament que no pot ser pitjor, fet a sang i a foc, amb la institució d'un genocidi cultural contra els catalans, la seva llengua, la seva cultura, el seu dret, les seves institucions, el seus noms, els seus topònims... Aquesta és la història que avalen tant el PP com el PSOE, una història antidemocràtica.

És a dir, la història d'Espanya està feta de manipulacions i falsificacions de tota mena, que ja varen començar quan Castella va envair Lleó i va manipular els fets. Des de llavors, Castella -que es va apropiar del nom d'Espanya, que era purament geogràfic i designava la península Ibèrica- no ha maldat de construir un estat basat en la brutalitat contra els pobles que domina, a la península o a Amèrica o a Flandes. Però Espanya, des del punt de vista històric, és un complet fracàs, és una nació per construir, ja que les seves bases són falses: no inclou Portugal, que se li va escapar el 1640, quan Catalunya no ho va poder fer, i compta amb la desafecció i el rebuig dels pobles de Catalunya i el País Basc, que es volen independitzar.