Un dels aspectes més sagnants del domini espanyol sobre Catalunya és la impossibilitat de donar-nos a conèixer com a catalans: la Constitució no reconeix ni la nació catalana ni la seva llengua, i Espanya ens fa ser espanyols per força, cosa que no passa al Regne Unit, on Escòcia és reconeguda i coneguda a tot el món, a Bèlgica amb Flandes amb tos els drets lingüístics i econòmics, o al Canadà, amb el Quebec projectat internacionalment.

L'aspecte derivat d'aquesta presó que ens imposa Espanya, de fer-nos espanyols (és a dir, castellans) per força, és que la seva marca enfonsa la nostra economia, i ens arrossega al ridícul que fa davant de tot el món.

Com per exemple el fet que els diversos presidents espanyols no parlin pràcticament cap llengua, o que molts ambaixadors no parlin la llengua del país on van. O que demostrin la seva ineficiència impossibilitant el vot de molts catalans residents a l'estranger.

Parlant d'ambaixadors, el ministre britànic d'Exteriors ha cridat a consultes l'ambaixador espanyol a Londres, l'inefable Federico "Viva Honduras" Trillo Figueroa. El subsecretari d'Estat per a Europa del ministeri d'Exteriors britànic, David Livingston ha fet públic un comunicat dient que "creiem que interessa tant a Espanya com a Gibraltar i el Regne Unit evitar qualsevol incident que pugui danyar les perspectives de desenvolupar una relació harmoniosa i de col·laboració entre Gibraltar i Espanya".

Recordem que Gibraltar és reconegut internacionalment com a entitat, i sota l'empara britànica és un país lliure. No hi ha cap gibraltareny que vulgui ser espanyol, ja saben que és un mal negoci i perdrien les llibertats que tenen, fruit d'un tractat.

Però Espanya deu ser l'únic estat del món que ni reconeix els propis tractats. I un aspecte important: Espanya va lliurar els territoris de la Catalunya Nord a França a canvi de Flandes: és a dir, amb un clara intencionalitat genocida contra Catalunya... Per què ara no reivindica també aquests territoris...?

Però és clar, en els fons ja saben que els catalans no som espanyols, i per això el ministre Wert vol "espanyolitzar" els nens catalans, amb la qual cosa posa de manifest que no són espanyols o prou espanyols. Parlant de suposades colònies. Per què Espanya no retorna Ceuta i Melilla al Marroc?

Altrament, les batalles d'Espanya fan riure en els fòrums internacionals o són una provocació contra Catalunya: de Perejil, un nom sagrat de les essències pàtries espanyoles. O el vaixell de l'Armada espanyola que va bloquejar el port de Roses, aquí a Catalunya, i va dedicar-se a inspeccionar els pesquers catalans si portaven penjada la bandera espanyola (per cert, això no és nacionalisme, i a més del pitjor, violent i impostiu?) i fer tornar a port a aquells que no la portaven. Que un vaixell de guerra es dediqui a paralitzar l'activitat diària d'un port és impensable en qualsevol país democràtic i caldria exigir explicacions al govern espanyol.

El Govern de la Generalitat hauria de cridar a consulta la delegada del govern espanyol a Catalunya, al ministre de defensa espanyol o a l'"ambaixadora" del Govern espanyol a Catalunya, Sánchez Camacho, o potser a tots tres i exigir-los explicacions sobre els vols rasants dels seus F18 i de l'Armada, una altra de les provocacions d'Espanya per terra, mar i aire contra el dret a decidir dels catalans.