Als Mags d'Orient

francesc buixeda cabré. santa pau.

Desprès del traspàs d'any, que com sempre no ens ha portat altra cosa que augments (la llum, l'aigua, el gas, els transports, etc., etc.) i la imposició de noves taxes i tributs, tant per part de la Generalitat com per part de l'Estat, i també dels ajuntaments, és a dir, una alegria darrere l'altra de cara a empènyer l'any nou. Ens queda un fil d'esperança per avui mateix, dia 5, quan arribaran els Mags d'Orient, i esperem que llegeixin la nostra missiva i ens portin alguna cosa, o si més no, ens toqui la loteria.

Fent honor a la darrera il·lusió que ens resta, us fem esment de les nostres peticions:

- Voldríem una important retallada de les retribucions de la classe política, per tal que donin mostra de la seva solidaritat amb la ciutadania.

- La desaparició de les subvencions als partits polítics, als sindicats i a la patronal, també en mostra de solidaritat i que és financin amb els seus associats.

- Reforma i reducció de l'administració pública, eliminant tots aquells organismes i societats que no tenen necessitat d'existir i el gran nombre de funcionaris de confiança i assessors.

- Reforma del sistema de fiançament de les comunitats autònomes i, si cal, de la Constitució.

Si es fan realitat aquestes mínimes peticions, penseu que aconseguiríem sortir de la crisi molt mes aviat, l'administració pública podria començar a fer inversions, l'atur s'aniria reduint i es regularitzaria més aviat la situació.

Per tant, estimats Mags, us ho demanem de tot cor, i en tot cas, toqueu els dels nostres dirigents, per fer-los veure que ells també han de fer la seva aportació, les disbauxes i embolics econòmics que s'han produït fins ara no els podem pagar solament la ciutadania. Amb l'asfíxia fiscal i econòmica no ens en sortirem.

Una forta abraçada amb l'esperança de la vostra col·laboració.

Segon aniversari de la nova Llei antitabac

Fernando Guerrero Barrio. GIRONA.

S'han complert dos anys des de l'entrada en vigor de la reforma de la llei antitabac el 2 de gener de 2011, i els que deien que estava condemnada al fracàs es van equivocar en les seves prediccions, ja que el 82% de la població, inclòs fumadors, avui estan d'acord amb la llei i reconeixen que en els locals públics tancats ha millorat l'ambient, que es respira millor i el menjar és més saludable.

Són més d'un milió de fumadors que gràcies a aquesta llei han deixat de fumar i millorat la seva salut, però encara hi ha un 24% de persones que encara fumen, entre elles casos de dones amb càncer de pulmó, que segons va predir la doctora Pilar Garrido de l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid, al 2012 hi hauria 5.000 noves malaltes per aquest tumor i 20.000 homes serien diag?nosticats amb aquesta patologia.

Amb la nova Llei antitabac ha disminuït la venda de cigarrets el 25,65% en dos anys, s'han reduït en un 25% els ingressos per infart de miocardi i un 24% en asma o infeccions pulmonars.

Entre els més afectats hi ha els nens de pares i mares que fumen en la seva presència, i la seva imprudència fa que augmentin els casos de crisi asmàtica en els nens.

L'hostaleria ha recuperat la normalitat (excepte per la crisi), nous clients no fumadors i se segueix creant ocupació de nou.

Felicito aquells que, amb voluntat i tenacitat, han aconseguit deixar de fumar, i animo els fumadors que segueixin el mateix camí i ho deixin aquest any, i també els dono les gràcies pel seu suport en el compliment de la llei.

El bou i la mula del pessebre de Nadal

Francesc A. Picas. la jonquera.

En aquestes festes nadalenques hem escoltat a la tele i llegit en diferents diaris la notícia que el Papa no volia que els cristians posessin el bou i la mula en el pessebre de Nadal. Res més fals.

Tinc a les mans el llibre Jesús de Natzaret escrit pel Sant Pare Benet XVI, que parla del naixement de Jesús i de la seva infància. El llibre és una traducció al català de Josep Ruaix i Vinyet, editat el mes de desembre passat. Al final de la pàgina 62 del llibre, hi figura aquesta afirmació del Sant Pare; cap representació del pessebre no renunciarà al bou i la mula.

Benet XVI, al llibre, estudia amb profunditat la historiografia, els salms, les profecies i els relats dels evangelistes Lluc i Mateu, en relació a la infantesa de Jesús, sota conceptes teològics, exegètics, i també populars. Ens explica que Maria posà Jesús a una menjadora i del profeta Isaies recull aquests mots profètics: "el bou coneix el seu propietari i l'ase, la menjadora".

Malauradament hi ha periodistes que, amb tota la mala fe, amb mentides i calúmnies, volen divorciar de l'església el poble cristià, que cada any celebra el Nadal amb il·lusió i fe, i amb cants, pessebres i pastorets.

Permeteu-me repetir les paraules de Benet XVI escrites en el llibre Jesús de Natzaret: "cap representació del pessebre no renunciarà al bou i l'ase".