Dilluns arriba a judici el cas Treball, que alguns s'entesten a anomenar cas Pallerols perquè va ser el que li va convenir a Unió en un moment determinat. Un tribunal analitzarà el poc que finalment es podrà jutjar, setze anys després que Diari de Girona publiqués la primera informació sobre l'afer.

Els casos que van arribar a l'opinió pública amb anterioritat -Casinos, Banca Catalana o tot el que envoltava la corrupció socialista- no van servir perquè els empresaris i dirigents polítics que dilluns s'asseuran a la banqueta dels acusats, i els que no hi seran, desistissin d'aprofitar-se de la seva posició.

Tampoc el cas Treball ha estat útil en aquest sentit. Amb posterioritat s'han produït els afers Palau, ITV o Gürtel, només per dir-ne alguns. I, de moment, a Unió els dos afers que s'han jutjat (Turisme i Farreres) li han sortit prou barats: alguns, absolts, i la resta, indultats o "perdonats" amb penes mínimes. O sigui que, fent gala del nostre caràcter mediterrani, això continuarà sense aturador.