El petit Marc de la Bisbal no fa pas gaire que ha escomès el dolç camí cap al Cel. Durant força temps tots plegats hem omplert de taps una esperança; per mitjà de la constància, com unes formiguetes, menuts i grans, amb els nostres petits taps hem atapeït de tones de pes la il·lusió de contemplar el seu somriure; amb la fe generada per la força de la unió hem aconseguit que el petit Marc i sa família hagin assolit, durant un preuat temps, la felicitat.

El petit Marc, a hores d'ara, aquí ja no hi és; tal vegada no hi ha el seu petit i desvalgut cos; tal vegada no hi ha el seu petit patiment, tal vegada no hi ha el seu silenciós plor, tal vegada no hi ha el seu alegre joc d'infant, tal vegada no hi ha el seu bonic somriure; malgrat tot, i ho escric mentre una llàgrima cau sobre aquestes lletres, aquí, a cadascuna de les nostres llars, restarà per sempre més una gran lliçó del petit Marc i sa família. Sóc del parer que ens han donat una lliçó extraordinària a tots plegats. Els seus pares han tingut l'arrencada de moure cel i terra per salvar la seva vida, i ell, tot agraït, els ha obsequiat amb un somriure. Els seus pares han demanat, a sol i serena, una ajuda que els retornés l'esperança; han organitzat, han abraçat,É Ho han fet tot i més pel petit Marc, i han assolit una fita important d'allò més, essent així que han unit una munió de persones per tal d'aconseguir l'objectiu més transcendent que pot haver-hi en aquest món: salvar la vida d'un infant. Sí, verament ens han donat una gran lliçó.

L'escriptor Severo Catalina escriví al segle dinou: "L'esperança és un arbre florit que es balandreja d'una manera dolça d'allò més per l'alenada de les il·lusions". Tal vegada d'aquesta gran lliçó que ens han donat el petit Marc i sa família haurem d'aprendre que els petits taps que, dia rere dia, guardem en una capsa, són les petites il·lusions que balandregen l'esperança d'assolir un món millor; tal vegada aquests petits taps ens ajudin a veure una llum dins el fosc túnel d'aquesta crisi tan perllongada com estranya; tal vegada aquests petits taps ens faran descobrir l'estimulant llum de la solidaritat; tal vegada la unió de tots plegats sota aquesta llum ens faci copsar d'aquest túnel el seu final. Mentrestant no permetré que s'aturi la meva voluntat de guardar, dia rere dia, petits taps. La meva capsa, a hores d'ara, té un petit rètol on, temps enllà, vaig escriure : "Pel petit Marc" ; tal vegada algun dia hagi d'escriure un altre nom d'un altre infant, tot i que mai m'oblidaré de qui, des d'allí a dalt del Cel, ens mira tothora amb un bonic somriure: el petit Marc de la Bisbal.