La meitat dels xinesos que viuen a la Xina no hauria de sortir de casa aquests dies. Als occidentals ens encanta imaginar molts xinesos fent el mateix a la vegada. Quan no s'havien inventat els flash mobs (acció organitzada en què un gran grup de persones es reuneix de sobte en un lloc públic, realitza alguna cosa inusual i després es dispersa ràpidament) ni era tecnològicament possible fer-los (no hi havia xarxes socials virtuals) ja havíem imaginat que si tots els xinesos saltessin alhora desplaçarien l'eix de la Terra.

Com que la Xina és un gran grup de persones (1.340 milions) amb una acció organitzada pel Partit Comunista Xinès ens agrada pensar aquest antiflash mob que la meitat dels xinesos es quedi a casa perquè la contaminació atmosfèrica del seu creixement industrial amb carbó ha creat un ambient irrespirable format per sutge, diòxid de sofre, òxid de nitrogen en quantitats que dupliquen el que es considera perillós. Antiflash mob smog.

Si la meitat de la població xinesa parés una setmana, el Govern podria fer càlculs d'aquest cost. Les morts no es calculen ara que la comunista Xina treballa d'aquest costat del mercat però l'absentisme laboral i els milions d'hores de treball perdudes, sí. Aquests números podrien servir perquè els maleïts comunistes (disculpi, la propaganda de Washington, Cuantico i Hollywood comença a fer-me efecte ara que hi són immunes la City, Chicago, Wall Street i la Fox) comencessin a planificar un creixement amb fonts energètiques alternatives i controls anticontaminació que pal·liïn el dúmping ecològic que fa el país, una potència en creixement que competeix al mercat mundial amb costos de producció molt més barats en cada capítol, arrasa amb l'ocupació i és responsable de la quarta part del CO2 generat per l'ésser humà i esventat a l'atmosfera única.