"Ja Duran massa"

Antoni Musellas Sala. Baix Empordà.

?Sr. Josep Antoni Duran i Lleida. Ja duren massa les seves preses de pèl als catalans.Obertament i descaradament vostè s'apunta a no perdre els seus ingressos mensuals, vinguin d'on vinguin. Prenen el pèl a catalans que ?estimem aquesta terra, a espa?nyolsque menyspreen Catalunya i als que no s'adonen que a?quest país català els dóna feina i menjar! D'això els catalans en diem fer la puta i la ramoneta i és com tenir un gra al cul. Per dignitat, plegui Sr. Duran, que ens surt molt car.

Agraïment de la família Robledillo

Esther càceres malagelada. bescanó.

En nom de la família Robledillo de Bescanó ens és del tot impossible poder atendre una per una, com es mereixerien, totes aquestes persones i entitats que ens heu fet arribar el vostre sincer condol. Per aquest motiu, ens hi volem adreçar públicament mitjançant aquesta carta.

Ha sigut un adéu complicat. No eren poques les persones que van voler acomiadar-se de la Judith Robledillo, víctima d'accident de trànsit, i acompanyant la família en aquests moments de dol i sofriment.

Especialment agraïm al Consorci del Transport Sanitari de la Regió de Girona la ràpida i fàcil gestió d'una ambulància durant l'acte multitudinari celebrat a l'església de Bescanó. Gràcies també pel suport i el tracte rebut.

Hem de recuperar el sobiranisme

JOAN JANOHER I SADURNI. VULPELLAC.

Haurem de modificar les formes de divulgar la qüestió, dintre el nostre mateix parlament: en cas de no fer-ho, serà força difícil assolir un consens unànime, jo com a ciutadà, estic observant una manca de voluntats al respecte. I la unió de tots els diferents partidismes, el camí a recórrer seria per a tots més fàcil; sense tenir la necessitat d'amagar el cap sota l'ala, i defugir de la responsabilitat que ens obliga, per la recuperació de l'autodeterminació.

Si els mateixos partits que representen al poble, no donen suport a la consulta: no en traurem pas el vistiplau manifestat als carrers durant la diada de l'11 de Setembre. Només seria vàlid, si és donessin per assabentats, de valorar el milió i mig de persones demanant democràticament la seva llibertat, com també el civisme demostrat, que parlen per si mateix. I aquest objectiu no és cap altre que recuperar el que de veritat ens pertany, per la guerra injusta de l'any 1714.

No n'hi ha prou de ser un figurant més dintre el mateix parlament: cal comprometre's, evitant el PSC, PPC i ICV, de ser les marionetes dels partits de l'Espanya dominant. Dintre un panorama inquiet i complex, Catalunya s'aferra a demanar als parlamentaris, que juguin amb la carta més alta, per aconseguir el sobiranisme. Aquesta hauria de ser la fita que honorés als nostres polítics, i demostrant-se un cop i per sempre, que no defallem a la proposta del seu país.

Agraïment a l'hospital Trueta

M. Àngels Pagès Calvet. Ventalló.

Vull agrair públicament el tracte que va rebre la meva germana Concepció durant la seva estada de dotze dies a l'UCI i posteriorment a la planta quarta de l'hospital. Tot i coincidir amb les festes de Nadal, va ser atesa amb la màxima professionalitat i entrega personal. També als familiars se'ns va tractar amb gran amabilitat, cosa que en moments difícils s'agraeix de tot cor. En cap moment vam notar la crisi i les retallades que pateix el camp de la Sanitat.

Gràcies a tot l'equip per la vostra humanitat. Us encoratjo a seguir en aquesta mateixa línia, esteu fent una gran tasca.

La Voracitat, corrupció i impunitat política

francesc buixeda cabré. santa pau.

Cada dia ens aixequem rebent males notícies, retallades, augment de la pressió fiscal, augment de preu dels serveis (llum, aigua, gas, transport, autopistes, etc. etc.), retallades de sous, pensions, ERE perquè les empreses no ho poden soportar. Un camí continu de pressió per totes bandes. Però això no seria res, si la ciutadania no hagués de suportar a més la contínua voracitat i corrupció de la classe política, que finalment queda impune. Com pot ser que surtin contínuament casos de corrupció i finançament il·legal dels partits que acabin en no res, i que no tinguin obligació de fer públics els seus ingressos i despeses. També dels sindicats i de la patronal, que tots ells es nodreixen de diner públic (és a dir el nostre) i amb el mateix sistema, sense control de cap tipus. I la dilatació de la justícia en aquests processos, per què? No mes pressions, s'ha de fer quelcom perquè això s'acabi. Els partits han manifestat el seu interès a modificar la llei de finançament i la seva transparència, però fins ara no han fet res per aconseguir-ho. També han promès canviar la llei electoral i tampoc s'ha fet. S'escuden en què no es posen ?d'acord, és clar, no s'hi posaran mai! Estem en el paradís de la voracitat, la corrupció i impunitat política. Però tu ciutadà no deixis de pagar cap tribut o hipoteca que tot seguit restaràs embargat i et seguirà el procés, i pots acabar fins i tot a la presó. Hem d'aixecar la nostra veu envers a la situació que ens estem trobant, no podem continuar així, l'actual classe política s'ha de regenerar totalment i nodrir-se de saba nova i legislació clara i contundent que eviti aquests casos. Si això no es pot aconseguir, demanem que ens rescatin i que facin el que la classe política no ha volgut fer. Ha de tornar la ?confiança ciutadana i política.