Radiografia de la carretera de la vergonya

francesca garcia. bescanó.

Pacient: N-141 Anglès-Bescanó. Tram Anglès-Bescanó: 17 revolts en només 7 km. Tram Bescanó-Salt: 4 revolts en només 2 km.

Intervencions: Inversió 2009 Generalitat amb un pressupost de 3,8 milions euros.

Zones intervingudes: 21 km amb tanques a per tot arreu i asfalt. Ni un sol euro a millorar l'amplada de la via, o a eliminar/millorar algun dels 21 revolts.

Millores en el pacient: via estreta encaixada entre tanques, per evitar que cap conductor s'escapi, esglaonet lateral, inundacions allà on el ciment que no deixa escórrer l'aigua, asfalt...

Observacions: trànsit molt intens, accidents sense parar, avui dijous un altre. Centenars d'usuaris demanen una millora, cap eix ni autopista.

Pronòstic de la via: reservat.

Salt, i el que vindrà

Francesc Planas Comas. Veï de Salt.

El proper dilluns dia 21 es prepara un ple municipal amb sexe, droga i rock and roll.

L'equip de govern presidit per l'afectuós Jaume Torramade, i format per CiU en majoria, el Sr. Gil del PP, dos regidors floreros no adscrits , trànsfugues de PxC i a les ordres del Sr. Torramadé, votaran amb l'abstenció, pactada amb CiU, del PSC, la reforma del Pla General d'Ordenació Urbana que autoritza la ubicació indiscriminada i sense límits de centres de culte/mesquites en tots els locals de més de 120m2 en els sectors Barri Centre i Massana exclusivament, però això sí, en queden fora d'aquesta normativa, el Barri Vell i Escriptors que són els barris VIP on viuen quasi tots els nostres regidors, altres viuen fora de Salt, faltaria plus.

Aquesta normativa ha estat pactada únicament amb la Taula de Diàleg Interreligiós en lloc de fer-ho també amb els veïns i comerciants de la zona afectada, Taula en la qual, el famós Iman Mohamed Attouil, en forma part.

Es passen pel forro, les 1.500 signatures recollides de veïns i botiguers que s'hi oposen i de les 8 entitats, com les AV de la Massana, l'Associació de Comerciants del Barri Centre/Massana o el Consell de Presidents d'Escala del Barri Centre, que han presentat al·legacions sense haver-ne rebut cap resposta fins avui.

Si voleu emocions fortes per segregar adrenalina, veniu a viure a Salt.

La supressió de la psicòloga al servei de prematurs del Trueta

Vicenç Martínez Ibáñez. Gerent ICS Girona.

Benvolguda Sra. Costa,

En primer lloc voldria felicitar-la pel naixement de la seva filla, que sempre és i ha de ser un motiu d'alegria. Comparteixo amb vostè que el suport emocional a les famílies que tenen un fill prematur és important i que en els últims anys aquesta feina s'ha vingut desenvolupant de manera molt satisfactòria per part de la Sra. Artigas.

Aquest servei es va posar en marxa el mes de setmebre de 2008 a l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta gràcies a la col·laboració de la Fundació Somni dels Nens i del Fòrum Carlemany, que va fer l'aportació econòmica necessària per implantar-lo.

Durant aquests 4 anys els pares i les mares que han passat pel servei de prematurs han gaudit del suport de la psicòloga per fer front a la seva situació.

Lamentablement, aquests no són bons moments per a ningú, i des de la Fundació Somni dels Nens no s'han aconseguit els recursos necessaris per continuar mantenint aquest servei.

Des de la direcció d'aquest centre estem convençuts que el suport que s'ha realitzat a les famílies amb fills prematurs ha estat molt important i tingui per cert que si en un futur, esperem que proper, hi ha de nou la possibilitat de recuperar el servei, l'acollirem encantats.

L'engany de les pensions

rogeli vancells. sant feliu de guÍxols.

El president Rajoy, una vegada més, ens ha tornat a enganyar a tots els jubilats amb les pensions del 2013. Encara el setembre passat, va declarar que les pensions era la "línia vermella" que no traspassaria. "Si alguna cosa no tocaré, seran les pensions, perquè el pensionista és el més indefens i no té una segona oportunitat i per això és l'única partida del pressupost que no he tocat ni penso tocar en els pròxims tres anys", va assenyalar llavors.

Ni tan sols actualitza les pensions mínimes, empobrint més la gent gran, retallant el seu poder adquisitiu. Era l'últim punt del seu programa electoral que li faltava per incomplir, després de les retallades a la sanitat, educació i dependència. Ha jugat una vegada més amb els sentiments i les necessitats dels pensionistes en decidir no actualitzar les pensions a l'IPC del mes de novembre, després d'haver declarat el contrari en diverses ocasions.

Què podem esperar d'un govern sense cap ètica, capaç de fer sense el més mínim rubor tot el contrari del que havia promès i que acaba fent tot el que havia criticat amb acidesa de l'anterior govern? Això sí, tenen majoria absoluta i es creuen que poden fer tot el que volen.