Cartes

 

Resposta a l'article "Visca l'AVE
(amb perdó!!!)",
de Carles Jaume
JOSEP MARIA BOSCH. girona.
Sr. Jaume, he llegit el seu article i noto que tot el que diu té un tuf de política gens disimulat. Vegem-ho. En primer lloc, vostè critica els gironins per no estar "contents" amb l'arribada del TAV. Res més incorrecte. Tota la societat gironina, tret de quatre que no representen res, està molt contenta amb l'arribada del TAV. És més, pot estar segur que hi aniran molt més de 9 passatgers al dia, com passava en alguna línia que es va haver de tan?car. El que la societat lamenta és que arribi amb 20 anys de retard: res a veure amb el règim anterior, que vostè esmenta, no se sap bé per què.
En segon lloc, vostè deixa un encàrrec al PSOE per fer abans el de Sevilla, sense dir-ho clarament. Jo no recordo que, en aquell moment, ni vostè ni ningú del PP (ni tan sols els del PPC) s'hi oposés.
En tercer lloc, parla de previsió: Quan la Generalitat parlava ja del 8 de gener, vostès, que eren l'administració que feia l'obra, no sabien encara quan s'inauguraria.
En quart lloc, parla del govern d'Aznar... però, curiosament, no es recorda que el seu ministre Álvarez Cascos, avui trànsfuga del partit, que va prometre enterrar el TAV i el tren convencional i, ara, el "seu PP" ha deixat tot això sense fer i amb un futur totalment indefinit. El mateix passa amb l'estació provisional i no diu res de l'enllaç internacional: les grans obres de comunicacions, com aquesta, han de servir per unir països; és a dir, han d'anar cap al futur: Madrid-Barcelona-París, etc. o Madrid-Càceres-Lis?boa o Madrid-Sant Sebastià-París: vostès, en canvi, les fan anar cap al passat, és a dir, només veuen la possibilitat de comunicar qualsevol província amb Madrid.
I així podríem continuar. Espero que, pel bé dels gironins, les seves estimacions pel que fa a la N-II siguin més realistes.

Fira de l'Oli d'Espolla
Albert Geli i Pagès. Espolla.
Avui dilluns he anat a comprar el Diari de Girona amb la il·lusió de veure el que havia publicat el seu diari de la Fira del meu poble.
Jo sóc d'Espolla i ahir hi va haver la cloenda de la Fira de l'oli i l'olivera, amb més d'un centenar de parades, quasi totes relacionades amb el món de l'oli i també del vi, dos productes importants per a la nostra població.
A més, i amb motiu de la fira, hi va haver diferents actes: actuació dels Grallers del poble, dels Castellers de Figueres, tast de carn de la vaca autòctona de l'Albera, actuacions musicals, concurs de salar olives, i el tradicional llançament de pinyol d'oliva.
Ens va fer bon temps, Sant Sebastià, que és el copatró d'Espolla, ens va ajudar en aquest aspecte, perquè si la gent hagués fet cas als homes del temps de TV3, no hauria vingut ningú per por de pluges i forts vents.
Es calcula que van venir a la Fira unes 9.000 persones... Déu n'hi do.
Per tot això, crec que aquests fets es mereixen una notícia una mica més extensa que la que ha publicat el seu diari.
Segurament els seus reporters van haver d'anar quasi tots a Tossa amb el Pare Pelegrí i 1.716 pelegrins i no hi tinc res en contra (portada i tres pàgines del seu diari).

Els professors no som pallassos!
Xavier Serra Besalú . GIRONA.
Em guanyo la vida fent classe a l'ESO i a Batxillerat. Crec que me'n surto, però ara no és el tema.
Llegeixo en una publicació educativa que -segons l'informe de la "International Association for the Evaluation of Educational Achievement" (IEA) publicat el desembre de 2012, i relatiu a estudiants de quart de Primària- el professorat espanyol pensa que hi ha un 19% d'alumnat que no posa prou atenció a classe, i que això lògicament afecta negativament la docència, mentre que internacionalment (més de 50 països) només un 10% és d'aquest parer.
Si això és així, jo trec dues conclusions que -imagino- poden ser rebatudes, però són la meva opinió: a)  els docents no som "showmen", però hem de lluitar per despertar l'afany de saber i de portar-se bé a classe (tallant d'arrel el comportament dels "destorbadors compulsius"; i b) les famílies ens hi han d'ajudar, dient als fills que qui té raó sempre és el (o la) docent, i no permetent actituds crítiques. Jo he vist alguna vegada pares que sentint un "meaburrooooooo" del seu nen davant la professora, donaven la raó al nen!
Imagino que en països amb cert sentit ciutadà i responsabilitat edu?cativa això no els ho permeten.

Només generen dubtes
JOAN JANOHER I SADURNI. VULPELLAC.
Aquesta política del PP de voler confondre els ciutadans és la tàctica que estan desenvolupant com a Govern espanyol: creuen que d'aquesta forma aturaran el procés de la consulta. Però no s'adonen que Catalunya no és un poble adormit, i que sabem quina és la diferència entre uns i els altres, pel fet que el nostre tarannà i pensament serà sempre europeu, i és que no tenim per què de reivindicar aquesta condició, atès que el que som així ho estem demostrant.
Estem emparats per les lleis constitucionals, dintre la unitat europea: és a dir, que malgrat les pors com els dubtes que estan generant, hem d'incidir ara i més que mai a fer valer els nostres drets com a comunitaris. Per això és injust l'ofegament reiteratiu, econòmicament parlant, de les prioritats que ens obliguen a retallar, per amagar el seu propi fracàs, per no saber administrar els recursos, i permetent que sigui prioritari mantenir ?infraestructures tan astronòmiques.
Ja no només es tracta d'estrè?nyer-nos el cinturó, segons estem veient i per les demostracions escaients en l'apartat econòmic no ens en sortirem pas d'aquest ofec. Ells només tenen un propòsit, arruïnar el nostre país i veure'ns sense cap opció de poder aixecar el cap. Almenys nosaltres com a catalans no ens ho hem de deixar fer, i s'escau, cal no deixar-nos dominar pel pànic, pensar en els dubtes que estan generant, tot per dividir la confiança dels nostres representants.

  Conegui'ns:  CONTACTI |  CONEGUI'NS |  LOCALITZACIÓ     PUBLICITAT:  TARIFES  
Queda terminantment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts oferts a través d'aquest mitjà, llevat autorització expressa de diaridegirona.cat. Així mateix, queda prohibida tota reproducció a l'efecte de l'article 32.1, paràgraf segon, Llei 23/2006 de la Propietat intel·lectual.
Adaptat a la Llei de
Protecció de Dades per


Avís legal
Altres mitjans del grup
Diario de Ibiza | Diario de Mallorca | El Diari | Empordà | Faro de Vigo | Información | La Opinión A Coruña | La Opinión de Granada | La Opinión de Málaga | La Opinión de Murcia | La Opinión de Tenerife | La Opinión de Zamora | La Provincia | La Nueva España | Levante-EMV | Mallorca Zeitung | Regió 7 | Superdeporte | The Adelaide Review | 97.7 La Radio | Blog Mis-Recetas | Euroresidentes | Loteria de Nadal | Oscars | Goya