El nou govern Mas-Junqueras, per dir les coses pel seu nom, vol acordar amb Madrid el referèndum previst pel 2014. La voluntat del poble, en què es basa la democràcia, ha votat en un 78% celebrar un referèndum sobre la independència. Així que en un tres i no res Catalunya pot ser un nou estat d'Europa. Però què passarà amb la corrupció? Fins avui ni un sol polític ha anat a presó per corrupció, tot i les dotzenes de condemnes criminals a tots els homes de Duran i a tots els homes del PP valencià, per no anar més lluny. Jutjats d'amagat, més homes de Duran, com el seu fidel amic andorrà Fidel Pallerols, encara queden pendents els homes de Pujol, Lluís Prenafeta i MaciàAlavedra, enxampats en gravacions ordenades pel jutge Garzón.

Però Garzón ha estat foragitat de la carrera judicial i els jutges catalans ara tenen por i no han volgut acceptar les denúncies de l'expromesa de Jordi Pujol jr., Maria Victòria, i de l'exempresari model, que va acabar a la Model, de Jordi Pujol sr., Javier de la Rosa. Denunciaven que el fill evadia diners en maletes a Andorra i el pare havia obert un compte corrent al banc suís Lombard Odier. Els policies que han investigat el diner negre dels Pujol a Suïssa i, un cop blanquejat, a les Amèriques, també han estat atacats pels diaris que cobren de la Generalitat o dels Pujol -el fill Oleguer va comprar immobles quan es trobaven en crisi, d'El País madrileny.

Si voleu saber com acabarà Catalunya amb la corrupció mireu la fèrtil València, arrasada per la corrupció del PP. La independència canviarà les regles del joc. No dels jutges acovardits i dels policies silenciats, sinó de l'estranger, que els polítics catalans no controlen. A Suïssa el pare de Mas tenia un compte on ingressava comissions de Pujol i el seu factòtum Prenafeta, que el fill ha "regularitzat" després de la seva mort. Però si Mas volgués mantenir el compte suís després de la independència, seria investigat com un Pep, Persona Exposada Políticament. Els suïssos només controlen Peps estatals, no autonòmics. Per això els Pujol poden operar com si fossin a casa seva. Un cop Catalunya sigui independent els Pujol deixarien de ser uns Pepets provincians i començarien les preguntes sobre l'origen dels diners "nacionals". Ja no hi hauria impunitat amb la independència. Els Pujol veurien igual de negra que Duran la independència. Potser no els interessa massa la independència.

Mas ja ha pagat car que Madrid destapés els comptes suïssos dels Pujol amb una pèrdua de 12 diputats. Encara en perdrà més a les properes eleccions si no protegeix ràpidament la Generalitat dels polítics i les seves famílies. Mas-Junqueras han de promoure una llei que prohibeixi la contractació pública amb empreses que tinguin accionistes familiars dels polítics i recontractar les concessions, com la inspecció tècnica de vehicles, que involucra Oriol Pujol. Aquesta neteja és essencial. No podem seguir pagant 3% de comissions a polítics corruptes. Supera el dèficit permès a la Generalitat, aquest 3%.

Mas té totes les de guanyar prohibint el comerç de la família Pujol amb els diners dels catalans. Que el Príncep de Girona Oriol Pujol vengui les seves accions, mostri el seu patrimoni i expliqui com s'ha fet multimilionari. I si no és capaç de fer-ho, que deixi la política. Mas pot ser un polític honest per liderar una Catalunya independent. Als Pepets Pujol els queda molt per confessar i una forta penitència abans de quedar tan blanquejats com els diners de Suïssa.