Aquesta setmana he adreçat una pregunta al conseller Felip Puig en el ple del Parlament respecte de les concessions per investigar la presència de gasos d'esquist en una superfície de més de 200.000 hectàrees del nostre país. La resposta del conseller, curt i ras, ha estat que el Govern de CiU vol saber si hi ha gasos i en quina quantitat, i que després ja en parlarem, del fracking, perquè ara no toca.

Entre línies, la resposta del conseller apunta a moltes més respostes. En comparteixo algunes:

En primer lloc, ens ha dit el conseller que el Govern de CiU i els electes de CiU al territori són coses separades. El fet que el Consell Comarcal de la Garrotxa es posicioni en contra del fracking amb els vots de CiU, no vincula als membres de CiU en el Govern ni als del Congrés a Madrid, que actuen i voten diferent per la seva banda.

En segon lloc, el fet que entre molts altres, el Consell Comarcal de la Garrotxa es posicioni en contra, no vol dir que el debat ja és al carrer i s'està fent ara? O és que Felip Puig no veu que des del territori l'han avançat fins i tot per la dreta i que no volem esperar a saber quants gasos d'esquist tenim els catalans? Tenim un Govern que no escolta ni la gent del seu propi partit i això vol dir que des del moviment d'oposició al fracking haurem de fer més soroll per fer-nos sentir.

I per últim, si el Govern de CiU considera tan important saber si tenim reserves d'hidrocarburs no convencionals, per què posa la prospecció en mans privades des del començament? Aquest és l'interès d'estat que posa en el país, o és interès en el negoci d'uns pocs?

A qui enganyen?