Pot ser un any molt estrany, tant pel que queda de la temporada d'hivern com pel que fa al turisme de platja, quan les temperatures ja s'enfilin als termòmetres. Les estacions d'esquí gironines estan cobertes de neu natural, sense haver hagut de posar en funcionament els seus propis canons de neu per fabricar-ne, quan generalment ha sigut a la inversa aquests darrers anys en queè les nevades eren molt ben rebudes però molt més escadusseres. Per ara sembla que tot pinta molt bé i fins i tot que l'aigua que rebrem del pantà de Sau i el Pasteral serà abundant i no haurem de patir gens per una possible manca de submnistrament, que seria fatal si això ocorregués en els mesos de temporada estiuenca.

Però, quines esperances hi ha que les dues temporades siguin prou bones per al sector de l'allotjament turístic ? Les perspectives no són gaire optimistes ni per als càmpings, ni per als apartaments de ?lloguer, ni per als hotels, entre altres motius perquè hi ha massa oferta per la demanda actual, que ha sofert una baixada important a causa de la crisi econòmica a la majoria de països europeus, inclòs el nostre, i la notable disminució de viatgers de Ryanair. L'oferta total -quantiosa i variada que pot oferir la Costa Brava- actualment pot ser excessiva, una mica passada de moda i a uns preus de quan el problema era dels turistes per no quedar-se sense allotjament per venir-hi a passar unes setmanes o un mes.

Deuen saber que ara la majoria d'estades són molt més curtes, cosa que també agreuja el problema, perquè fa uns anys que els clients -d'on fossin- reservaven per una setmana o dues com a mínim, i fins i tot més. La majoria dels turistes que ara vénen, que és innegable que són menys que uns anys enrere ja no compten per quinzenes i quasi ni per setmanes... sinó per dies. Abans, concretament als apartamentistes no els agradava fer reserves per només un parell o tres de nits, però ara són ells que solen oferir-ho atès que hi ha una manca de millors clients.

És cert que el mes d'agost quasi tot serà ple, potser a uns preus més rebaixats que l'any passat o de fa un parell d'anys, malgrat que quasi tot és un xic més car. Serà molt difícil, i no sabem com s'ho faran perquè els números quadrin en arribar a final de temporada en tancar l'establiment turístic, sigui de la mena que sigui. Ens sembla que hauran de "trencar l'olla" on guarden els estalvis d'anys anteriors i sumar-los als ingressos d'enguany per arribar a igualar l'import de les despeses. Ja actualment els podríem posar alguns exemples de l'actual ocupació hotelera a la ciutat de Girona i veurien que tenen molt difícil continuar mantenint els seus establiments oberts...