Els càmpings han sigut el sector que ha ofert més places d'allotjament turístic a les comarques gironines, més que els hotels. A la publicació de la Generalitat La temporada turística a Catalunya-1990 hi trobem que l'Estartit tenia 8 càmpings i oferia 12.309 places, i a Blanes hi havia 11 càmpings amb un total de 10.401 places. Aquestes xifres demostren que el turisme a l'aire lliure ha batut rècords de visitants, tant d'arreu d'Espanya com d'Europa.

Primer van arribar en cotxe, moto, bicicleta, o a peu... alguns amb la seva vivenda ben plegada damunt l'esquena. Van seguir amb les rulot o caravanes remolcades pel seu automòbil; ara dominen les autocaravanes, que és un sol vehicle que comprèn cotxe i habitatge, i per tant és possible aparcar-lo, quasi, allà on els agradi més. Els bungalous van ser una important millora de l'allojament per als qui no els agrada viure en un edifici amb molts apartaments, i potser moltes dotzenes de veïns.

Fa poc s'ha celebrat al Palau de Fires la Girocamping amb una bona oferta especialment dels càmpings gironins i catalans, com també hi havia molts estands que oferien serveis o productes innovadores per als propietaris de càmpings, com bungalous amb un disseny molt modern, atractiu i totalment diferent dels que estem acostumats a veure. Copiem del seu fulletó: "Els acabats interiors del "bungalove" ofereixen un confort visual i sensorial màxim... i el sostre de fusta, el paviment de color ciment i les parets acabades amb fusta o blanques aconsegueixen un ambient càlid...". Una altra oferta que ens cridà l'atenció va ser la d'Abrisud, que segons les persones que atenien els potencials compradors, els càmpings poden augmentar la seva taxa d'ocupació fins a un 30%, mitjançant el cobriment de la seva piscina, perquè aleshores els turistes poden gaudir-ne quasi tot l'any, segons un estudi recent. Però considerem que l'oferta més innovadora era la del "túnel del vent", una instal·lació que et permet volar, que és pionera i única a la península Ibèrica, que ja té nomborosos clients que poden gaudir de la sensació de volar sense cap risc, i no només per als aficionats als esports d'aventura, sino també a les famílies amb fills majors de cinc anys. Hi havia una reproducció en miniatura del Túnel del Vent d'Empuriabrava, que donava una bona idea d'aquesta novetat. Crida l'atenció que molts càmpings gironins ja han celebrat els 50 anys de la inauguració, i ara s'organitzi la primera fira dedicada al sector. Pot ser que els darrers anys no han sigut massa bons i que els cal atraure clients d'arreu, a més dels països europeus, que a aquests sí que l'Associació de càmpings gironina cada any els sol visitar.