I si l'ajudem?

Xavier Serra Beslaú. girona.

Segons Wikipèdia, la Sra. De los Llanos de Luna és una advocada i política espanyola de 53 anys. Veig que, tot i que és nascuda a Sevilla, es va llicenciar en Dret a Múrcia, va fer un interessant postgrau i un màster. Ha ocupat càrrecs públics a Catalunya i ha fet una bona carrera al PP d'aquí, fins i tot com a representant electa al Parlament, això sí, intervenint en públic sempre en castellà, sembla. És tot un exemple de com es pot prosperar a Catalunya, i de l'acollida que aquí tenim per a tothom. Ara bé: també se'ns pot discutir això, si se'n té ganes... Sincerament, crec que l'hem d'ajudar perquè el càrrec de representant del Govern de Rajoy de Madrid no és fàcil: a la Sra. De los Llanos de Luna l'està duent a fer-se una imatge que possiblement desmereixi de qui és en realitat. Entre l'obsessió malaltissa pels trens que no han costat ni un duro i estan al servei del ciutadans, l'ull de Gran Hermano per les banderes i banderetes i les recents lloances i reconeixement també als excombatents de la División Azul, aquesta senyora passarà a la història com la pitjor delegada de Madrid al nostre país. I potser fa coses ben positives per a Catalunya, a part de generar més independentistes. El que no sé és com ajudar-la perquè "cosa que fa, cosa que esguerra": algú té idees i les hi enviem?

Agraïment a la residència geriàtrica Zoilo Feliu

Familia Sais Prados. la bisbal.

El passat 8 de maig vam perdre l'avi Pere, els últims moments de la seva vida els va passar a la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d'Emporda, rodejat de la família, de la gent que més se l'estimava.

La família Sais Prados volem agrair a tot el personal de la residència el tracte que va rebre l'avi Pere el temps que va estar-hi intern, un tracte afectuós, respectuós i tendre, sobretot tendre, així mateix, volem agrair el tracte que també vam rebre tota la família.

Volem donar un agraïment especial a la infermera Marta Santamaria, una dona que sent devoció per la feina que fa, que desprèn tendresa i amabilitat per tots costats, però que a la vegada no descuida la seva alta professionalitat. Per tot això, moltíssimes gràcies a tot el personal de la residència Zoilo Feliu, de part de la família Sais Prados.

TVE

F. Xavier Roca Font. girona.

Estic content, avui TV3 fa la rua de celebració de la lliga (esperem que ben aviat sigui la nostra lliga i no l'espanyola), i la TVE, la que ens fan pagar a tots, cap ressenya, una bona senyal, sembla que per fi s'han assabentat que nosaltres no som espa?nyols i no volem que ens facin la pilota amb retransmissions que ni ells volen fer i nosaltres no tenim cap gana de sentir amb els seus comentaris estúpids.

Futbol femení a Girona

Jaume Segura saiz. girona.

Acabo de llegir al DdG un escrit relacionat amb l'Escola de Futbol Femení Gerunda FC i voldria opinar i sobretot defensar aquest bonic i il·lusionant projecte.

Sóc pare d'una de les nenes que participen en aquesta nova escola, i puc dir que només sortir de l'escola, tant la meva filla com altres companyes que juguen al ma?teix equip només estan pendents que arribi l'hora per anar a una de les intal·?la?cions que fa servir el Gerunda FC, i entrenar amb les seves noves amigues.

L'ambient que es respira és molt agradable i, a més, les nostres nenes tenen l'oportunitat de poder aprende a jugar i gaudir d'aquest esport i, al mateix temps, conèixer noves amistats i compartir els entrenaments amb monitores que actualment estant jugant a futbol de competició.

Només em cal felicitar l'alma mater d'aquest projecte, en Carles Teixidor, i tots els col·laboradors (monitores, cordinadora, secretari, etc.) i per què no, també els pares que han confiat en aquest bonic projecte.

Capital de Girona: Barcelona!

J. Ramón López. girona.

Ara fa cosa d'un any l'alcalde em va contestar una carta del lector on s'excusava sobre el poc temps que tenia per rebre ciutadans de Girona i estar per la ciutat per les seves obligacions com a diputat del Parlament de Catalunya. Ara té més temps, rep alguns privilegiats... al Parlament.

Per això ja no sorprèn que fins i tot la foto que anuncia que l'alcalde va al programa Parlem-ne de TVGi sigui al Parlament. No en té cap on surti vostè a la ciutat de Girona? Que no fa vida a la ciutat? Per cert, no havíem quedat que anar a aquest programa era fer propaganda i, a més, al seu programa electoral deia que no hi aniria?

Ciutadans de Girona, polítics, periodistes o articulistes d'opinió com el senyor Jordi Vilamitjana ja han advertit de les conseqüències de tenir a la ciutat un alcalde a temps parcial i més pendent de les batalles del Parlament que del dia a dia de Girona.

Que ciutadans de Girona o tècnics de l'Ajuntament hagin d'anar al Parlament a despatxar amb el nostre Il·lustre alcalde tan sols constata que la ciutat de Barcelona és la capital de Girona.

Girona sense direcció i sense projecte de futur és un fet.

Aprenent de Neró

Carles Mallart. girona.

Dies enrere, Joaquim Nadal acabava el seu article al DdG referent a l'incendi/atemptat que va patir un dels muntatges de "Girona temps de flors", concretament el de la plaça dels Jurats, dins el Barri Vell de Girona. Lamentablement una frase molt ben trobada, un atemptat a la il·lusio de la nostra estimada ciutat. És increïble fins a on pot arribar la baixesa de la naturalesa humana. Com es pot ésser tant desgraciat? Un piròman? Un envejós? Un amargat? Un irresponsable? Tant li fa. No conec el grup d'arquitectes que havien projectat i començat dies abans a muntar amb palets la seva petita-gran exposició floral, però ens hem de treure el barret per la seva capacitat de resposta, aquests dies m'he trobat molta gent que m'ha preguntat "on és allà on varen calar foc?". Com un efecte dominó, som molts que ens hi hem acostat. Em ve al cap aquella frase que diu: "El jovent salvarà el món". Quanta raó que té i que malgrat els problemes que ens envolten, tenim una joventut increïble. No tinc cap dubte que ens en sortirem i, a més, potser no falta tant. Passió per Girona, estimem Girona.

Obra pública d'alta corrupció catalana

María Palacios. girona.

Al seu article "Obra pública d'alta corrupció espanyola" (16-05-2013) el senyor Àngel de Vega es queixa de la corrupció que qualifica d'"espanyola". Em permeto recordar-li, encara que sigui només per una mínima objectivitat, que la classe política catalana no n'està precisament exempta, de corrupció, i molt menys en la contractació de l'obra pública. De fet, a l'informe policial sol·licitat pel jutge del conegut cas del Palau de la Música, es conclou que CiU va finançar il·legalment les seves campanyes electorals a través de comissions pagades per constructores d'obra pública a Catalunya. I a més, és una realitat que CiU ja té la seva seu embargada per corrupció. I totes les notícies que van sortint apunten al cobrament de comissions a les principals empreses que ?contrac?ten amb la Generalitat de Catalunya en pràcticament tots els sectors: des de constructores a empreses de gestió d'aigües, residus o ITV.

Li proposo al senyor De Vega un proper article titulat "Obra pública d'alta corrupció catalana". De material, segur que no li'n falta.