Bus del Barri Vell

Carmen Barba Fernández. GIRONA.

L´Ajuntament de Girona vol tancar, a partit del primer de juliol, les quatre parades de l´autobús de la línia 11 que passa pel Barri Vell. Segons sembla, el principal argument per pendre aquesta dràstica decisió és econòmic. Les quatre parades que la línia 11 fa en el Barri Vell no són rendibles perquè tenen un nivell baix d´ocupació i perquè els principals usuaris som gent gran que utilitzem el servei fent servir el carnet de jubilat.

Senyor Puigdemont, rectificar és de savis. No ens tregui l´autobús que també ens va bé per anar al CAP. Una societat que no respecta la gent gran és una societat malalta.

Un diumenge qualsevol

Javi García Domínguez. GIRONA.

Un diumenge qualsevol et plantes al camp de futbol per donar un cop de mà al teu club en un torneig de futbol infantil, en el meu cas, a Blanes, en el torneig del Quatre Vents F.C. Et diuen que necessiten que arbitris uns partits i jo, sense dubtar-ho, dic que sí. Amb tota la meva il·lusió i amb moltes ganes de fer bé les coses acabo la meva jornada abatut i amb tres idees al meu cap:

- Sí, mares, pares, familiars, amics i entrenadors dels jugadors, sóc humà, puc equivocar-me, però no tinc mania al teu fill, familiar, amic o jugador.

- És un torneig on el principal objectiu és passar-s´ho bé i esteu arruïnant-lo amb els vostres crits.

- Us adoneu que 5 minuts després d´acabar el partit els nens ja tornen a estar jugant com si res hagués passat? Més d'un hauria d´aprendre d'això. No ens n´adonem però els adults som exemples ambulants, som imatges per a tots aquells nens i nenes que tenim al nostre voltant i no pot ser que ho fem tan malament: insults, crits, violència, menyspreu...

En resum, podem prohibir l´entrada als pares en el pròxim torneig? Perquè els nens s´ho acaben passant genial: coneixen gent, aprenen, s´emporten premis, fan esport... després d´això, quedar 5è o 6è o 7è és un problema? En fi, «perdoneu però algú ho havia de dir».

Resposta al Sr. Miquel Mompió

joana riera. blanes.

Quina raó que té, Sr. Miquel. Amb paraules molt entenedores, diu les coses clares, com ha de ser. Ni tràfic d´influències, ni corrupció, ni punyetes... S´han robat diners públics, i d´això en diem lladres, clar i català. Com també molt bé diu, els camions plens vindrien de paradisos fiscals, com Suïssa, Liechtenstein, Andorra, etc. i avions plens de les illes Verges, Caimán i d´altres, plens dels diners robats que mai ens tornaran. El lladre, ha de tornar el que roba, té raó Sr. Miquel, però ara no va així, què hi farem!

No farien falta retallades en sanitat ni en educació, entre d´altres, i a la fi, aquests lladres, quan els arribi l´hora, com a tots ens arribarà, no podran emportar-se´n res de res. Allà al cementiri sí que tots som iguals. El felicito, de veritat, per la seva carta, tan clara i entenedora.

Incomprensible

Enric Mestres Girbal. Tossa de mar.

Crec que qui alguna vegada m´ha llegit, ja sap el poc que m´agraden aquestes menjadores de polítics perdedors i que hom ha batejat amb el nom de «consells comarcals».

No em vull estendre perquè cadascú té la seva opinió i suposo que qui en viu els troba molt positius.

Ara bé, una notícia apareguda al Diari de Girona sobre els menjadors escolars de la comarca de la Selva m´ha deixat astorat.

Sembla ser que la companyia que fins ara feia el servei seguirà fent-lo, un xic més barat a conseqüència de les queixes rebudes, encara que al meu entendre podrien rebaixar-lo més.

Però el que no comprenc és que aquesta companyia hagi de pagar 90.000€ anuals al Consell. És la comissió? Perquè el més natural seria que aquests diners fossin rebaixats del cost del menú, o no?