No a la desaparició del futbol femení Girona FC

Marc Fresneda Pérez, en nom de Les

jugadores i els cossos tècnics dels equips

femenins del Girona FC. girona.

Volem fer palesa la nostra indignació perquè: A data d'avui no sabem si encara pertanyem a aquesta institució, ni sabem si la propera temporada jugarem amb la samarreta que defensem des de molts anys. No entenem que un club que diu que vol ser referent, no només d'una ciutat sinó de totes les comarques gironines, actuï discriminant el futbol femení i mantenint un silenci, o unes respostes evasives que sonen a excuses.

És cert que una SAD pot decidir quines són les seves activitats i en quines categories vol participar, igual que pot decidir quins són els objectius que vol aconseguir; però quan aquesta institució rep diners públics, utilitza instal·lacions públiques, porta el nom d'una ciutat com és Girona, no creiem que sigui ètic actuar així. No es pot jugar amb la il·lusió de nenes i noies d'aquesta manera.

Cal recordar que el primer equip femení (el que jugava a 2a Divisió Nacional la temporada passada) va quedar a un gol de poder pujar a 1a divisió.

Creiem que una trajectòria de més de 20 anys no pot acabar així: amb el silenci més absolut; amb una sensació de no ser res ni comptar per a res; amb la percepció que molestes si truques a les oficines del teu club demanant pel futur immediat; sense cap persona de referència. I per tot això, menyspreades!

Ja comencem a tenir coll avall que se'ns carregaran, de la manera més lletja possible, amb silenci i nocturnitat; però volem que tothom sàpiga com ens sentim i demanem a tots aquells patrocinadors i institucions públiques que aporten diners al Girona FC que sentin la nostra veu: No marxem, ens fan fora!

Abús de poder

a Caldes de Malavella

Josep Maria Codina Tobías. Llagostera.

Aneu amb compte si la primera setmana d'agost teniu pensat sortir de festa major. La llegenda conta que Caldes era un poble governat per una mala vella que s'alimentava dels cors dels infants. Diu també que un bon dia un heroi anomenat Maurici arribà a la vila i delatà les atrocitats que la vella cometia. Quan la bruixa veié tot el poble en contra seva, marxà corrent del castell tot cridant tornaré, tornaré!

Doncs sembla que la mala vella, molts anys després, ha complert amb la seva paraula. Tot continua la matinada del diu?menge, dia 5 d'agost de 2012, a l'aparcament de darrere l'envelat de festa major; la coneguda com a Rambla Rufí, que és habilitada com a aparcament. L'Eduard, un noi de vint anys que gaudia de la vetllada, va veure gent asseguda just al costat d'on ell havia aparcat el cotxe, i va decidir anar a canviar-lo de lloc per evitar aldarulls. Els municipals, llavors, el van fer parar i li van registrar el vehicle. Van trobar-hi quatre ampolles de rom amb coca-cola dins el maleter. En cap moment el van veure consumir, i li van fer la prova d'alcoholèmia, amb un resultat negatiu de 0'15. Tot i així, van decidir multar-lo amb motiu: consum d'alcohol a la via pública. Minuts més tard, en Josep Maria, un bon amic de l'Eduard, va dirigir-se a un dels agents per explicar-li que la multa havia de ser un malentès, ja que els fets reals no coincidien amb els narrats en el paper. El policia, que anava acompanyat de quatre agents més, li va alçar el braç i li va dir: o te'n vas a la merda, o te la cardo. En Josep Maria, espantat, va marxar sense dir res. Més tard, un altre amic de l'Eduard va tornar a intentar de parlar amb l'agent, i aquest li va argumentar: si em retallen la paga de Nadal, alguna cosa he de fer per compensar-ho, no creus?

Així doncs, fins al dia d'avui, el grup de joves han intentat negociar la multa i denunciar els fets a partir de presentar recursos a l'Ajuntament, que ha fet cas omís de les seves paraules i reclama encara l'import de 600 euros.

Aneu amb compte si la primera setmana d'agost teniu pensat sortir de festa major. A Caldes, la mala vella ha complert paraula: ha tornat, porta uniforme i ara s'alimenta de la comissió que cobra de les multes que posa sense sentit, i -com a bona reencarnació- manté aspectes del caràcter de la seva vida passada, de tal manera que si pot temoritzar-vos, ho farà.

Actituds exemplars

Joan Gironès i Muñoz. vilablareix.

Passat un mes i mig de l'estrebada amb violència a una dona de 92 anys a la població de Salt, amb un botí de 3 boles de petanca, i sent els malfactors 2 menors, és el moment que, amb serenor, en fem una lectura o reflexió i en traguem la part positiva.

En primer lloc, destacar el comportament exquisit de les dues persones anònimes (malgrat no conèixer-les, seria una satisfacció poder-los donar una forta abraçada) que em fan dir fort i alt l'admiració i agraïment per la seva actitud desinteressada, cívica i exemplar, la qual cosa els honora, sense la seva col·laboració els Mossos i la Policia Local no haurien detingut aquests...

I, en segon lloc, cal remarcar i agrair també l'eficàcia i rapidesa de l'actuació dels Mossos i Policia Local en resoldre el succés i l'actitud de gran humanitat per l'interès demostrat en reiterades vegades preocupant-se per l'estat de salut de l'afectada. A tots, moltes gràcies.

Per últim, un apunt a les nostres forces de seguretat; fer esment a les crítiques que a voltes rebeu per part d'alguns sectors per les vostres actuacions. El compromís que heu adquirit de salvaguardar les llibertats i drets dels ciutadans. Que les discrepàncies no siguin motiu per continuar demostrant a la ciutadania l'honestedat, entrega, il·lusió i professionalitat que la vostra voluntat us ha portat a escollir aquesta feina que en la majoria de vosaltres es tradueix en vocació.

A l'atenció de l'amic

Jesús Badenes

Josep Valentí Feixes. Regidor de Serveis Urbans i Via Pública. salt.

Estimat Jesús, en primer lloc, felicitar-te com a regidor de serveis urbans i via pública perquè sembla que ara amb tu ja tenim un nou Inspector de via pública de reforç als carrers de Salt. Ens seràs de molta ajuda perquè anem una mica curts de personal. També t'agrairia que demanessis hora a la meva secretaria perquè a mi m'agrada conèixer personalment tot el personal de la meva àrea.

Dit això amb permeto contestar l'escrit del dilluns, 15 de juliol en què dius que a Salt no es recullen els mobles dels carrers cada 48 hores i que no es neteja en deu dies. T'he de dir que això es mentida i el dia que vinguis a l'Ajuntament t'explicaré personalment totes les freqüències de neteja i de recollida que fem, que són dades que tu, com a inspector de via pública, hauràs de saber, juntament amb els noms dels carrers, perquè veig que amb el teu escrit no poses el nom del carrer i això és obligatori perquè el camió pugui fer la recollida.

També t'he de dir que un bon professional del periodisme pot tenir, com tothom, una simpatia i fins i tot ser "militant" d'un partit polític, però en la seva professió de periodista ha de procurar ser totalment imparcial, cosa que aparentment no ets. La mostra és que en aquests dos anys que sóc a l'Ajuntament mai he vist un escrit positiu del nostre poble. Tal com deia l'entrenador del barça Luís Van Gaal: "Siempre negativo nunca positivo". Crec que hauries de ser més imparcial i comentar tant les coses positives com les negatives, amb la veritat sempre per davant.

Com que espero que ens coneixerem personalment, et podré explicar les moltes coses que des d'aquest Ajuntament sense recursos econòmics, s'estan fent al poble de Salt i t'asseguro que no totes són negatives, com semblaria llegint els teus escrits, sinó que n'hi ha moltes de positives.