La Camarga d´Ali-Babà i els Método 3

màrius viella. la bisbal d´empordà.

Qui espiava a qui; quantes persones coneixien la reserva de la taula de Sánchez Camacho, per involucrar Método 3? Qui va contractar Método 3, PP, Camacho, Álvarez o Pujol Ferrusola? Qui volia fer xantatge a qui, Camacho o Álvarez? El servei de la Camarga és del tot fiable?, si és que sí, només ens cal saber qui va proposar la trobada, mitjançant un dinar o un sopar, entre dues persones aparentment lliures, però de rellevant tarannà polític una, i d´alta societat l´altra (examant de Jordi Pujol Ferrusola), per poder decidir el que volen fer, i el que volen dir.

En la gravació, en què la sra. Camacho fa esment de les seves bones relacions dintre la fiscalia, obre especulacions que podrien induir a confirmar favoritismes, com també a instal·lar paranys a sectors de pensament polítics no prou afins al PP; se´n podria concloure la seva col·laboració amb Método 3, que cada dia és més evident que la seva feina no és massa recomanable per a ningú, però sí que molt rendible per a segons qui... 80.000 €, poden haver fet por, i tapat la boca de molts periodistes, i de mitjans de comunicació, tal com volia la sra. Camacho, però la xarxa popular és molt més difícil de fer callar, i a la justícia imparcial, encara més; però el més dolent de tot això és que tothom que cobra sous procedents dels impostos dels ciutadans té la seva voluntat política hipotecada, i està sotmès a la cúpula del seu partit polític, tal i com es manifesta a l´hora de votar al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya.

Refresquem la saviesa popular

Lluís Torner i Callicó. girona.

El refranyer popular està ple de dites, a les quals, a vegades, no va malament recórrer. Són fruit de la saviesa popular, tractant-se d´uns ensenyaments que, normalment, no vénen donats per estudis acadèmics, sinó que, en el decurs del temps, s´han anat generant del sentit comú, provinents del sentit d´observació de moltes persones, normals i corrents, que en la seva relació amb el seus respectius entorns, els han anat passant i recollint, configurant un enfilall de pensament, algun dels quals esdevenen consells o ensenyaments dignes de ser tinguts en compte.

Prenent en consideració els delicats moments que, d´un temps cap aquí, estan marcant el nostre viure, i no solament pel que fa al sistema econòmic, sinó també en el polític, el dels valors, i de les relacions en general, n´hem escollit alguns que poden ser d´utilitat, i que cadascú pot aplicar o aplicar-se, segons els correspongui: Pagar justos per pecadors / Dos es barallaven i el tercer va rebre / Malparla que alguna cosa queda / Espia i seràs espiat, ningú està net de pecat / Al qui dius el teu secret, queda lligat, ben estret / Abans s´agafa un mentider que un coix / De qui és la culpa? Del manxaire / El que es veu no es pot negar / Cobrar sense treballar és de molt mal fiar / La raó sols té un camí, i molts no el fan servir / Massa negar fa sospitar / Menys criticar i més actuar / El que treu drapets a fora, tindrà enemics a la vora / Qui enveja, sempre cobeja / Val més apedaçar, que estripar.

N´hi ha molts més, evidentment, però hem pensat que els esmentats poden ser prou escaients. Finalment, per acabar, aquell tant conegut de: Qui és frare, que prengui candela. No cal assenyalar ningú, ni pensem que calguin comentaris, el darrer refrany ja és prou aclaridor, no?

Manifest de la Plataforma pels Drets Socials

de l´Alt Empordà

Òscar Ibarra. figueres.

La Plataforma pels Drets Socials de l´Alt Empordà, manifesta:

1.- Exigim als mitjans de comunicació la discussió mediàtica i la seva transmissió a la societat sobre el tractat del mercat transatlàntic que s´està negociant en secret, on es construirà una OTAN del Mercat.

2.- Exigim també, als mitjans de comunicació, reorientar la paraula poble, sense que això sobti als qui dirigeixen allò que li diuen procés sobiranista, quan sense consultar el poble es va modificar l´article 135 de la constitució.

3.- Exigim als partits polítics iniciar un procés de cerca del mínim comú denominador per tal de fer un front ampli i revertir la situació actual on s´exerceix una tolerància del poder amb la il·legalitat practicada pel poble, a canvi de la tolerància del poble amb la il·legalitat pel poder.

4.- Demanem als tertulians (intel·lectuals orgànics) un exercici d´ètica amb la situació i context que estan patint milers i milers de ciutadans que no poden gaudir d´allò que diu la llei, art. 47 de la Constitució amb el dret a l´habitatge, així també com el nostre sistema d´educació pública, que no garanteix la igualtat d´oportunitats, on a causa de la situació econòmica milers i milers de joves veuran com no tindran dret ni tan sols al desenvolupament de la seva personalitat, per no poder contribuir com a treballadors i ciutadans al progrés de la seva societat.

5.- Convidem la població civil a sumar-se al nostre intent d´arribar al ciutadà perquè serà ell qui amb la seva implicació capgirarà la situació, tan i tan desastrosa.

6.- Demanem als treballadors dels serveis socials no fer recaure el pes de l´ajuda a les famílies, per molt que les lleis establertes i la normativa així ho afirmin; la desobediència és un dret i més quan l´Estat no vol complir amb les seves obligacions.