Aquest veí de Sant Hilari Sacalm va ser el primer promotor de la distribució de càntirs de terrissa plens d'aigua mineral de la Font Vella, a domicili i de venda al carrer, el 1917, per tant, ben aviat se'n complirà el primer centenari de l'inici d'aquest original servei, que arriba molt modificat perquè s'ha anat adaptant a les circumstàncies. L'aigua sempre ha sigut un bé molt preuat, i entenem que continuarà sent-ho. També va donar nom a uns dolços típics i molt bons: "Els Jaumets".

Ara, quan la localitat ja és molt coneguda pels qui volen gaudir d'unes vacances tranquil·les a la muntanya, però amb la zona central i sud de la Costa Brava ben comunicada per l'eix transversal de Catalunuya, s'ha fet també pionera en una altra activitat turística. Fa pocs dies que va ser inaugurada una àrea d'aparcament per a autocaravanes, al costat mateix de la piscina municipal, ja que són molts els autocaravanistes que transiten per les Guilleries i els mancava l'oferta d'aquesta zona de descans que pot captar molts visitants tot l'any.

L'alcalde, molt satisfet, va inaugurar-la felicitant els promotors i col·laboradors que havien ajudat a promoure aquesta nova activitat a Sant Hilari. Va manifestar la satisfacció en comprovar que havia tingut molt bona acollida, cosa que quedava demostrada amb l'estada aquell cap de setmana de 88 autocaravanes (prop de 200 persones). Els va dir que sempre seran benvinguts a les Guilleries, com també els francesos; encara que en aquesta ocasió només n'hi havia una de prop de Marsella. Aquell matrimoni ens digué que se n'havien assabentat per Internet i que tenen previst tornar-hi. Els responsables d'aquesta trobada ja els digueren que sempre hi serien ben rebuts.

Ara ja poden aparcar en l'espai reservat per acollir autocaravanistes durant un parell de nits, a les poblacions de Quart, Sant Hilari Sacalm i altres llocs que s'hi afegiran perquè ben aviat hi haurà una xarxa que cobrirà una bona part de les comarques gironines, cosa que permetrà als turistes que han escollit l'autocaravana com a mitjà de transport turístic passar de la zona de costa a la muntanya i també a la inversa, i això farà que les seves visites a les comarques gironines siguin molt més atractives que passar una o dues setmanes en un únic lloc. Tot és difícil al començament, però el nombre d'autocaravanes va augmentant a Catalunya i a tot arreu.

Podem posar l'exemple del Tour de França, quantes n'hi havia aparcades al costat de la carretera de cada port de muntanya? Molt més aviat del que ens pensem veurem -com va passar amb els càmpings- que en poblacions costaneres o de l'interior disposaran d'un aparcament reservat per a autocaravanes, tot i que ara els pot estranyar molt.