El tresorer del PP ha fet el mateix que va fer el comptable del PSC acusat de corrupció: ensenyar la comptabilitat real, anomenada negra, on es detalla qui pagava i qui cobrava realment. Rajoy cobrava, mostren els papers de Luis Bárcenas, empresonat per corrupció. A sobre fins aquesta primavera Rajoy l'aconsellava, apel·lant a la seva íntima amistat amb el matrimoni, perquè no cantés. Però el PP l'ha deixat caure i Bárcenas s'ha dedicat a compondre una gran òpera de la corrupció, on no hi falta ningú, des del president del govern Rajoy al Deus ex machinaAznar.

Sorprèn que el lideratge del PP cobrés en negre. No en tenien prou amb els sous generosos i els complements inflats de diputats? Rajoy necessitava un complement mensual per arribar a fi de mes? Els diners negres del PP provenen de les grans empreses de Madrid que contracten pràcticament en exclusiva amb el Govern central o les autonomies controlades pel PP. Per què els exmonopolis de Madrid segueixen tan polititzats? Per què no tenen el negoci assegurat i recuperen el que paguen al PP amb els contractes públics que els polítics del PP concedeixen.

Els sobresous en negre serien les comissions fraccionades dels contractes públics que no costa imaginar anaven als dirigents que havien facilitat la concessió. Així que els contribuents anem dos cops a caixa pel PP, primer pagant-los com a diputats i després com a comissionistes.

Segons el tresorer empresonat, Rajoy va cobrar 350.000 euros, tot en quantitats "petites" que no es noten tant. Un cas actual de corrupció suïssa dóna una explicació. S'anomena splitting o fraccionament. Un funcionari ha estat enxampat amb un sobresou en negre de 25.000 francs mensuals, si fa no fa com Rajoy segons el tresorer del PP. A canvi, és clar, d'afavorir -el suís corrupte- la contractació pública de les empreses paganes. Dividia els contractes en imports petits perquè la comissió no es notés. Si Rajoy hagués cobrat 350.000 euros de cop, ja no seria president sinó presidiari. Cobrant en partides discretes tot sembla un ajut benèvol, i s'amaga el nexe d'on procedeixen les comissions corruptes al passar abans pel hub del PP. Un hub és on es canvia d'avions. Espanya té dos aeroports hubs a Madrid i a Barcelona, amb els mateixos dos hubs per a la corrupció. El PP corrupte ens obliga a tractar avui el seu hub de Madrid.

Un funcionari corrupte és un cas ben rar a Suïssa, però les seves explicacions al tribunal són de gran interès per il·lustrar els hubs de corrupció de Madrid i Barcelona, tot i gaudir aquests d'un tràfec de corrupció milers de vegades més intens. Estem parlant fins i tot de les mateixes xifres.

El corrupte suís va rebre 400.000 francs, equivalent als 350.000 euros de Rajoy. Els justifica pel mobbing de les empreses que no va tenir la força de voluntat de resistir. Els contractistes públics defensen que eren préstecs sense interès i gratificacions sense importància. El fiscal demana 22 mesos de presó. Suïssa és un altre món on els corruptes acaben a la presó i no presidint un govern.