Manifestació de l'11 de setembre, concerts, recollida de firmes, víctimes fashion del marxandatge "esteladístic", campanyes diverses... Dins el món de l'independentisme, crec que som majoria els qui pensem que la pròxima Via Catalana serà l'últim dels actes a què assitirem. Ja hem fet tot el que calia fer, hem hagut de suportar les envestides i insídies, les mentides i atacs del PP i del PSOE, de l'Espanya cavernària i de la "progre", del PSC i C's. I també hem tingut la satisfacció de comptar amb alguns amics espanyols, de Ramoncín a Víctor Manuel i Del Bosque.

El poble, abastament, ha demostrat que també se sap mobilitzar, i que va molt per endavant dels apoltronats polítics. Com deia Ovidi Montllor, "ja no ens alimenten molles". Ja no volem anar a cap acte més, ni firmar cap manifest, ni fer cap mena de pedagogia, ni escoltar les bajanades d'en Pere Navarro ni els insults -nazis és el menys que ens han dit-. Ara toca votar, un dret que, de totes totes, hem de poder exercir, segons les més irreprotxables regles de la democràcia.

Hi ha gent que se sorprèn d'on ha sortit el nom de Via Catalana. Doncs bé, com tot té un origen, aquest és la Via Bàltica. El 23 d'agost de 1989, entre mig milió i un milió d'estonians, letons i lituans van formar una gran cadena humana entre la capital d'Estònia, Tallinn, i la capital de Lituània, Vilnius, en la seva lluita per la independència de la URSS. Es va formar una cadena de 660 quilòmetres, coneguda com a Via Bàltica, que ara és reconeguda per la Unesco com a patrimoni mundial dins del Registre de la Memòria del Món. Dos anys més tard, els tres països passaven a ser membres de ple dret de l'ONU. La Via Catalana d'aquest 11 de setembre pretén imitar la gesta, i naturalment, hem d'aconseguir seure a les Nacions Unides abans que Espanya ens hagi arruïnat del tot i exterminat la nostra llengua.

L'única diferència de la Via Catalana amb la Via Bàltica és que nosaltres ens ho hem de fer tot sols. És cert que tenim amics -que també es mobilitzaran- a les Balears, a la Catalunya Nord i al País Valencià, però mai com ara té sentit el nom d'un partit de la República que es deia "Nosaltres sols". No ens podem refiar dels bascos, ni d'alguns partits catalans com la CUP, que sembla que vulguin boicotejar el tema plantejant el tema dels Països Catalans... Prou feina tenen els balears i els valencians per lluitar contra el brutal corró del PP i el deixar fer del PSOE. I dels gallecs encara n'hem d'esperar menys, prou problemes tenen votant en massa el PP!