Encara hi ha persones

de bon cor

juana bachiller. girona.

La crisi, la crisiÉ tothom parla del mateix i és que hi ha persones molt properes que ho estan passant malament. Gent sense feina, joves sense expectatives de futur i cada cop més rebuts pendents. És per això que cada petit gest de generositat pren un relleu especial. Vull donar les gràcies a un veí de les Planes d'Hostoles, en Lluís Busquets P., fill d'Osor, que aquests dies ha decidit compartir uns 300 kg de carbassa o més amb aquells que necessiten allò que ens sembla bàsic: un plat calent que portar-se a la boca.

Amb iniciatives desinteressades com aquesta ens en sortirem, segur! La major riquesa és la que es pot compartir.

Policia secreta a Blanes per multar jubilats

vanessa naranjo gonzález. blanes.

M'agradaria exposar la situació que viuen actualment a Blanes els ciutadans amb gossos. Entenc que no permetin l'entrada a platges o parcs infantils ja que no tots els amos de gossos son suficientment cívics com per deixar-los entrar. El que em sembla desproporcionat és que l'ajuntament estigui destinant policia secreta a un parc semiabandonat que només freqüenten delinqüents per traficar, beure alcohol i fumar porros com ho és "La Mina Cristalina", per multar la pobra gent gran del barri que hi va a passejar el seu gos sense corretja. Penso que posar multes de més de 150 euros per portar un gosset de 5 quilos de pes sense lligar, a persones jubilades que només tenen la seva pensió, és indignant així com destinar diners públics a aquesta causa però que ho facin en un lloc on es delinqueix tan lliurement, és encara pitjor. Demanaria que destinin aquesta policia secreta a multar tots aquells que fan de "La Mina Cristalina" un parc brut, destrossat i sobretot insegur i que en comptes d'intentar fer redades arribant al parc amb les sirenes a tot volum per espantar-los i donar-los temps a marxar, arribin vestits de carrer com ho fan per sorprendre els avis del barri. Demanaria que destinin els diners que paguem els ciutadans per censar els nostres gossos (Blanes té l'impost més car de tota la zona) per posar un pipicà com ja tenen la majoria de poblacions dels voltants.

Hamburguesa

sense carn?

Jesús Domingo Martínez. GIRONA.

Científics holandesos van presentar a Londres la primera hamburguesa creada i desenvolupada artificialment en un laboratori a partir de cèl·lules mare vacunes. La revolucionària hamburguesa es va degustar en una roda de premsa a Londres que va servir per presentar l'avanç i explicar com el grup d'experts liderats per Mark Post, de la Universitat de Maastricht, va tirar endavant aquest projecte, que ha costat gairebé 250.000 euros aportats per Sergey Brin, cofundador de Google. A partir de cèl·lules mare de vaca, els científics van aconseguir multiplicar les seves mostres després alimentar amb nutrients les cèl·lules i accelerar el seu creixement mitjançant substàncies químiques. Després de tres setmanes de procés continuat, van obtenir més d'un milió de cèl·lules mare que van ser apartades en petits recipients on es van fusionar fins a formar minúscules tires de múscul, d'aproximadament un centímetre de llarg i diversos mil·límetres d'ample.

Un cop aconseguides 20.000 d'aquestes tires, es van congelar per més tard passar-les a temperatura ambient i convertir-les en una massa compacta d'hamburguesa que pot ser cuinada i en l'elaboració de la qual participen desenes de milions de cèl·lules mare. Els científics van advertir, però, que encara es treballa per donar-li un aspecte més autèntic, ja que la carn procedent del laboratori és blanca i el seu sabor encara "no és prou bo", en paraules del cap d'equip.

Han apuntat, a més, que el desenvolupament d'aquesta nova tècnica podria esdevenir una bo?na solució a l'escassetat alimentària de carn en un futur, a més de su?posar una alternativa viable per als col·lectius contraris al consum de carn pel sofriment que pateixen els animals.